Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova

24 aprilie 2014

În perioada 12-25 mai 2014 se va desfăşura Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova (RPL). Recent, Biroul Național de Statistică a dat startul Campaniei de informare pentru recensământ, acesta urmând a fi, în opinia organizatorilor, un exerciţiu pentru identificarea politicilor şi planurilor naționale necesare parcursului european al societății.

Logo-ul recensământului, ilustrat prin hora tradițională, precum și sloganul campaniei de informare: „Numără-te printre cei care contează!” exprimă un apel clar către toți cetățenii Republicii Moldova de a participa cât mai activ în desfășurarea RPL.

Biroul Naţional de Statistică a pus la dispoziția publicului larg chestionarele aprobate de către Comisia națională pentru RPL. În conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 90 şi în concordanţă cu recomandările Conferinței Statisticienilor Europeni vizând efectuarea recensămintelor populaţiei și a locuințelor, runda 2010, au fost elaborate patru tipuri de chestionare de recensământ: 1CL – Chestionar clădire locuință; 2P – Chestionar persoană; 3SCL – Chestionar spațiu colectiv de locuit; 4S – Chestionar pentru persoana cu şedere temporară pe durată de până la 12 luni.

Cartografierea populației și a locuințelor are drept scop obținerea datelor despre numărul populaţiei, repartizarea ei teritorială, caracteristicile demografice, etno-culturale, educaţionale şi economice, fondul de locuinţe şi clădiri de locuit, precum și evaluarea condiţiilor de trai ale oamenilor.

Informația din chestionar va fi confidențială, la colectarea datelor urmând a fi antrenați peste 11 mii de recenzori. Unităţile de observare vor fi persoana, gospodăria casnică, locuinţa, clădirea. La recensământul din 2014 se vor colecta în premieră informaţii despre unităţile de locuit şi spaţiile colective de locuit.

Organul central de specialitate responsabil de asigurarea metodologică, organizarea şi efectuarea recensământului, prelucrarea datelor obţinute, generalizarea şi diseminarea rezultatelor este Biroul Naţional de Statistică.

Ultimul recensământ al populației din țara noastră a fost realizat în anul 2004.
 
Nu fi indiferent, participă şi tu!

11 aprilie 2014

Conform Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 78 din 12 februarie 2010, se stabileşte drept zi de audienţă şi de întîlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii, fiecare zi de marţi din lună.            
Stimaţi cetăţeni !
Marţi, 15 aprilie 2014, ora 10:00, în incinta Preturii sectorului Ciocana (bd. Mircea cel Bătrîn, 4/3),
Sala de festivităţi,  va avea loc întîlnirea cetăţenilor cu
Dnul Vasile PÎNTEA - director general al Agenţiei Rezerve Materiale.
Invităm cetăţenii pentru a aborda probleme de diferit gen.
 
Concurs naţional de desene „Poliţia în imaginaţia mea”

10 aprilie 2014

Inspectoratul General al Poliţiei în comun cu Reprezentanţa Fundaţiei Terre des hommes în Moldova de la data de 1 aprilie anul curent au lansat concursul național de desene „Poliția în imaginația mea” . Concursul se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 6 şi 18 ani și se va desfășura în perioada 1- 28 aprilie 2014.

Rolul poliţistului, imaginea polițistului model, apropierea copiilor de Poliție şi rolul ei în oferirea siguranţei copiilor sunt câteva din temele pe care participanții la concurs ar putea aborda. Cele mai reuşite desene vor fi premiate.

Desenele vor fi apreciate în baza unor criterii, trebuie să fie creaţii unice şi individuale, de orice dimensiune şi pot fi executate folosind variate tehnici sau materiale. Desenele vor fi însoțite de informaţii cu referire la autor: numele, prenumele copilului, vârsta, clasa, instituţia din care face parte, localitatea, numărul de telefon. Lucrările participante la concurs nu vor fi întoarse autorilor.

Desenele vor fi trimise până la data de 05 mai 2014 pe adresa Reprezentanței Terre des hommes Moldova MD-2009, mun. Chişinău, str. Nicolae Iorga, nr. 6, ap. 3 sau pe adresa Inspectoratului General al Poliţiei, MD-2001, mun. Chişinău, str. Tiraspol 11 sau la Biroul siguranţă copii din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana, str. Voluntarilor, 3/1 bir. 310.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din copii, profesori de arte vizuale, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei şi Reprezentanței Terre des hommes Moldova.

Juriul va evalua lucrările participante pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani; 11-14 ani; 15-18 ani.

Cele mai apreciate desene vor fi expuse în incinta sediului Inspectoratului General al Poliţiei. Autorii acestor lucrări vor primi diplome de participare şi vor fi invitaţi la inaugurarea galeriei, ce va avea loc la 1 iunie curent, cînd vor fi anunţate rezultatele concursului şi vor fi acordate premii pentru locurile 1-3 la fiecare categorie de vârstă.
 
<< Început < Anterior 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Următor > Sfârşit >>

Pagina 286 din 410

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 35 vizitatori online