Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Mesajul dnei Galina Bostan, pretorul sectorului Ciocana, la 1 septembrie

Luni, 01 septembrie 2008

                                            Dragi elevi !
                                        Stimaţi profesori !

Conform unei frumoase tradiţii, prima zi de toamnă este marcată de sunetul cristalin al clopoţelului. Unu septembrie este ziua tuturor începuturilor, ziua noilor dorinţe, aspiraţii care pe parcursul anului devin realitate. Astăzi revenim la pragul şcolii cu bună dispoziţie, noi forţe, dornici de muncă. 

Stimaţi profesori,
Povara pe care o duceţi de-a lungul anilor nu este deloc uşoară, dar nobilă şi cu dăruire de sine. Suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneţi, purtînd responsabilitatea de a călăuzi spre lumină mintea şi de a sensibiliza sufletul discipolilor. Apreciem contribuţia pentru educarea tinerei generaţii şi grija pe care o purtaţi copiilor.

Dragi elevi,
Voi sunteţi speranţa noastră, viitorul ţării, de aceea cuceriţi cu îndrăzneală culmile cunoaşterii şi acumulaţi lumina înţelepciunii. Şcoala are menirea să dezvolte o sănătate spirituală şi încredere în viitorul societăţii. Folosiţi pe deplin aceste valori spre binele vostru, a părinţilor şi a neamului.

Pretura sectorului Ciocana Vă adresează la început de an şcolar drum bun, sănătate tuturor, creativitate, dîrzenie, abnegaţie, succese mari la învăţătură şi realizarea tuturor speranţelor.
                                                     
                                                  Pretor                                                   Galina Bostan
 

                                                                                                                                      1 septembrie 2008

 
Fortificarea asistenţei medicale femeilor gravide

Marţi, 26 august 2008

În intervalul 18.08.08-19.09.08, în cadrul IMSP AMT Ciocana au loc seminare de instruire a personalului medical, în conformitate cu Bugetul Proiectului Fortificarea asistenţei medicale femeilor gravide susţinut de către Biroul de Cooperare al Elveţiei la Chişinău.

Proiectul prevede organizarea a 4 cursuri cu durata de 5 zile fiecare pentru cadrele medicale din IMSP AMT Ciocana în asistenţa medicală antenatală, precum şi îngrijirea şi alimentaţia nou-născutului

În cadrul cursurilor participanţii (100 lucrători medicali din IMSP AMT Ciocana – 75 medici de familie şi 25 asistente ale medicului de familie) vor acumula cunoştinţe şi aptitudini privind tehnologiile costefective de îngrijiri antenatale şi îngrijiri neonatale .

Unul dintre obiectivele cele mai importante ale proiectului este asigurarea serviciilor de calitate femeilor gravide, copiilor de vîrstă fragedă şi familiile tinere din sectorul Ciocana.

 
Şedinţă de lucru cu gestionarii fondului locativ

Marţi, 26 august 2008

Vineri 22 august, în incinta preturii sectorului Ciocana s-a desfăşurat şedinţa de lucru cu participarea gestionarilor fondului locativ şi serviciilor din sector.

La şedinţă s-a discutat despre mersul pregătirii către sezonul rece a fondului locativ. În sector, fondul locativ este pregătit peste 55% (205 blocuri locative), date prezentate de către SA ”Termocom”.

La capitolul pregătirii sectorului către sărbătorile naţionale din 27 şi 31 august 2008 gestionarii fondului locativ au fost atenţionaţi să salubrizeze teritoriile adiacente blocurilor locative şi să efectueze lucrări de reparaţii curente şi capitale în scările blocurilor.

Recent, pe str. Maria Drăgan, nr.38/1 a fost inaugurat un complex modern de joacă pentru copii, ceea ce reprezintă un stimul pentru ceilalţi preşedinţi de asociaţii. Acestora li s-a pus în sarcină ca până la 15 septembrie 2008 să amenajeze sau să repare câte un teren de joacă pentru copii.

Dl Nicolae Grajdian, vicepretor, a mulţumit tuturor gestionarilor fondului locativ pentru munca depusă şi pentru responsabilitate: „Venim în întâmpinarea celor ce au nevoie de susţinere din partea administraţiei publice locale”.

 
<< Început < Anterior 281 282 283 284 285 286 Următor > Sfârşit >>

Pagina 283 din 286

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 67 vizitatori online