Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Darea de seamă a Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului din sectorul Ciocana pe 2009

5 februarie 2010

  Pe data de 3 februarie anul curent în incinta Preturii sectorului Ciocana, sala de şedinţe, a avut loc darea de seamă pentru anul 2009 a Direcţiei pentru protecţia drepturilor copilului din sectorul Ciocana.
  La întrunire au participat: Svetlana Chifa, şef, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, Galina Bostan, pretor de sector, reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău, procuraturii, comisariatului de poliţie, reprezentantul de la Asociaţia Medical - Teritorială din sectorul Ciocana.
  În cadrul întrunirii a fost expusă activitatea de bază pe care a îndeplint-o Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului, succesele înregistrate şi problemele cu care s-a confruntat în anul precedent.
  Pe parcursul anului 2009 în activitatea Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului din sectorul Ciocana s-au înregistrat indici pozitivi în mai multe domenii de activitate:
- A crescut numărul copiilor plasaţi în familia biologică şi extinsă.
- S-a mărit numărul copiilor cu statut determinat.
- S-a majorat numărul copiilor adoptaţi.
- S-a majorat numărul copiilor ce frecventează Centrele pentru copii, dar şi copiii ce frecventează cercurile pe interese şi secţiile sportive.
- S-a îmbunătăţit activitatea asistenţilor sociali şi a pedagogilor sociali în prestarea serviciilor familiilor aflate în situaţie de criză. În sectorul Ciocana există patru Centre comunitare. Numărul de copii ce au frecventat aceste centre a constituit în anul precedent 1758, cu 588 mai mulţi decît în anul 2008.
  S-a mărit şi numărul de copii ce frecventează cercurile: 706 copii faţă de 535. Acest lucru se datorează faptului că în fiecare centru funcţionează cîte două calculatoare.
  Darea de seamă s-a încheiat cu dezbateri referitoare la continuarea stabilirii statutului copiilor care au rămas fără ocrotire părintească şi copiii orfani. Nu s-a trecut cu vederea şi îmbunătăţirea cadrului juridic la capitolul responsabilitatea părinţilor faţă de copii. Au fost aduse propuneri referitoare la optimizarea cadrului pedagogic din Centrele comunitare. S-a pus accent pe scrierea proiectelor de finanţare ceea ce ar duce la rezolvarea multor probleme de ordin material.

Poze la subiect:

 
Regulamentul privind acordarea compensaţiilor în transportul public v-a suferi schimbări

22 ianuarie 2010

  După cum a declarat în cadrul şedinţei operative din 18 ianuarie anul curent, primarul general Dorin Chirtoacă, Primăria va propune ca pensionarii şi persoanele social vulnerabile să primească gratuit sau cu reduceri abonamente în transport.
  Persoanele cu un venit lunar mai mic de 1450 lei vor putea alege între a primi gratuit abonamentul de circulaţie sau compensaţia lunară de 70 lei. De asemenea, cei cu un venit mai mare de 1450 lei vor putea procura abonamente la un preţ redus, care va costa 70 lei, cu un număr nelimitat de călătorii.
  De asemenea, studenţii şi elevii vor avea posibilitatea să procure abonamente la jumătate de preţ.
  Direcţia asistenţă socială din sectorul Ciocana a transmis deja listele persoanelor care beneficiază de compensaţii în transport către oficiile poştale pentru luna ianuarie. La moment, în sectorul Ciocana beneficiază de compensaţii la transport 12963 persoane. Regulamentul de acordare a ajutoarelor la plata călătoriei în transport a fost pus în aplicare de la 1 octombrie 2009.
 
Exemplu de urmat!

21 ianuarie 2010

  Ieri la Pretura sectorului Ciocana funcţionarii publici au avut ocazia de a se imuniza pentru a exclude riscul contaminării şi pentru a demonstra societăţii că vaccinul contra gripei de tip nou 
A(H1N1) este unul sigur şi eficient.
  Pînă în prezent în sectorul Ciocana s-au imunizat 957 persoane. 
  În legătură cu situaţia epidemiologică existentă în instituţiile medicale se petrece vaccinarea gratis a populaţiei mature, copiii cu vîrsta cuprinsă între 16-18 ani vor fi vaccinaţi împotriva gripei de tip nou doar cu acordul în scris a părinţilor.
  Pentru vaccinare vă rugăm să vă adresaţi la medicul de familie.
  Telefone de contact
Asociaţia Medical-Teritorială Ciocana str. Vadul lui Vodă, 80 tel: 47-17-90
Centrul medicilor de familie nr. 8 str. Voluntarilor, 3 tel: 47-03-34
Centrul medicilor de familie nr. 9 str. Uzinelor, 23 tel: 47-17-30
 
<< Început < Anterior 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Următor > Sfârşit >>

Pagina 274 din 311

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 42 vizitatori online