Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Tu ştii ce trebuie să faci?

14 iulie 2011

  Canicula care afectează Moldova în aceasta vară poate produce mari probleme de sanatate celor care nu respectă nişte reguli de protecţie. Canicula poate afecta grav organismul.
  Iată cîteva reguli de protecţie pentru întreaga familie, oferite de medici.
Cand se consideră că avem de a face cu canicula?
  Meteorologii consideră canicula temperaturile care depăşesc 30 de grade Celsius.
  Dacă termometrele din adăposturile meteorologice arată temperaturi de 30 de grade Celsius, temperatura pe care corpul uman o va resimti va fi cu opt grade mai mare. Trebuie sa recunoastem ca la 30 de grade la umbra: porii se dilată, transpiraţia abundentăp, pielea ia foc. O stare lipicioasa, de disconfort, ne stăpîneşte viaţa, mai ales dacă jumatate din ea o petrecem pe stradă sau la birou. Prin sfaturile care urmează, vrem să vă ajutăm să luptaţi cu caldura, pentru a vă păstra prospeţimea, atît ca stare de spirit, cît şi ca aspect corporal.
  Sfaturi de urmat pe timp de caniculă:
- Planificaţi-vă ziua în aţa fel încît să vă petreceţi cît mai puţin timp afară în timpul orelor de vîrf ( 11:00-15:00 ). Dacă trebuie să mergiţi afară, căuţati umbră.
- Purtaţi o pălărie şi haine deschise la culoare care resping căldura fiind preferate materialele naturale cum este bumbacul sau inul. 
- Cînd trebuie să petreci afara mai mult timp , asiguraţi-vă ca nu sunteţi deshidrat/ă şi că aţi băut foarte multă apă înainte de a pleca. 
- Alimentaţia trebuie să fie bogată în legume şi fructe care hidratează. Mîncarea rece este mai recomandată.
- Beţi ceai de mentă şi faceţi dusuri cu apă rece! 
- Ca să faceţi faţă caniculei, consumaţi cel puţin doi litri de lichide la temperatura camerei  alegeţi ceaiul de mentă şi băuturile puternic mineralizate, vă sfatuiesc medicii. 
- Pentru că prin transpiraţie se elimină saruri minerale din organism, protejati-vă şi cu suplimente din farmacie, pe care le amestecaţi cu aproximativ o jumatate de litru de apă.
- Este necesar ca persoanele vîrstnice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite deplasările în spaţiul liber între orele 09.00-19.00, precum şi frecventarea locurilor aglomerate; 
-  În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire, preferabil din ţesături naturale şi în culori deschise); 
-  Se recomandă creşterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi şi evitarea alimentaţiei bogate în grăsimi, în special de grăsimi animale;
- În acelaşi timp se va reduce consumul de cafea şi se va evita consumul de băuturi alcoolice.
  În sectorul Ciocana sunt instalate trei corturi (bd. Mircea cel Bătrîn 1-2, 25, 32(alee), str. Ginta Latină, 18 Piaţa „Agromondial”), unde cetăţenii pot primi asistenţă medicală pe timp de caniculă.
 
În atenţia locuitorilor sectorului Ciocana!

12 iulie 2011

  Pentru data de 13 iulie 2011, Red Union Fenosa anunţă posibile deconectări în sectorul Ciocana la energia electrică în legătură cu efectuarea unor lucrări planificate care vor fi operate pe următoarele adrese: str. Sadoveanu 16, 20, str. Zadnipru 1, str. Cărămidarilor 13-23, 26-38, str. Uzinelor, str-la 27-67, în perioada de timp 09:00 şi 17:00.

 
Atenţie ce cumpăraţi din stradă!

8 iulie 2011

  Odată cu încălzirea timpului se constată tot mai multe cazuri de comerţ neautorizat stradal, inclusiv cu produse alimentare uşor alterabile (produse de origine animală şi vegetală etc.).
  Pentru evitarea cazurilor de intoxicaţii alimentare vă recomandăm insistent de a vă abţine de la consumul produselor fără certificate igienice, comercializate în locuri neamenajate comercializate de persoane neautorizate.
  Grupul de lucru pentru combaterea comerţului neautorizat, în componenţa căruia intră reprezentaţii Comisariatului de Poliţie, Serviciului sanitar veterinar de Stat, Centrului de sănătate publică va efectua raiduri de control pe străzi cu aplicarea măsurilor de rigoare pentru discurajarea comerţului ilicit.
  Telefoane de contact:
Comisariatul de Poliţie Ciocana: 47-12-77;
Centrului de sănătate publică: 57-43-00;
Serviciului Sanitar Veterinar de Stat: 74-62-04; 74-54-04.
 
<< Început < Anterior 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Următor > Sfârşit >>

Pagina 269 din 340

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 28 vizitatori online