Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Compensaţii pentru persoanele cu disabilităţi ale aparatului locomotor

10 mai 2010

Conform Hotărârii Guvernului RM nr. 1268 din 21 noiembrie 2007, a fost stabilită compensaţia anuală în mărime de 400 lei pentru următoarele categorii de persoane:
- invalizii de război şi persoanele asimilate cu acestea;
- invalizii din copilărie;
- invalizii în urma accidentelor de muncă şi bolilor profesionale;
- invalizii de afecţiune generală;
- copiii invalizi în vârstă de până la 18 ani;
Compensaţia dată se stabileşte la locul de trai şi se achită odată pe an. Dosarele pot fi depuse pe întreg parcursul anului la Direcţia asistenţă socială din sectorul Ciocana.
Informaţie suplimentară la telefoanele: 33-72-45; 33-89-34
 
În atenţia locatarilor sectorului Ciocana!

28 aprilie 2010

Pentru mîine, 29 aprilie 2010, Red Union Fenosa anunţă posibile deconectări în sectorul Ciocana la energia electrică în legătură cu efectuarea unor lucrări planificate care vor fi operate pe următoarele adrese:
- blocul locativ din str. Igor Vieru, 12, în perioada de timp 900 - 1700;
- blocul locativ din bd. Mircea cel Batrîn, 24, 24/1, 26/1, 28 în perioada de timp 900 - 1700.
 
Delegaţie din Bulgaria în vizită la Pretura sectorului Ciocana

  La 27 aprilie 2010, Pretura sectorului Ciocana a fost vizitata de o delegaţie formată din reprezentanţi din Bulgaria: Martin Tinchev, viceguvernator regional or. Sofia, Irena Ilieva, manager de proiecte, membră a Asociaţiei de drept public internaţional şi relaţii internaţionale, Danka Mateeva, primar al municipiului Ivanovo, regiunea Ruse şi reprezentanţi din România: Marius-Daniel Bujor, director al Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Iaşi, Costel Bătrânu, consilier, Biroul de Consiliere pentru cetăţeni.
  Vizita face parte din programul de studiu al delegaţiei, în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Implicarea civică în promovarea transparenţei la nivel decizional local”.
  Tema de discuţie a fost „Asigurarea transparenţei în adoptarea deciziilor locale: Deficienţe şi bunele practici”.
  În cadrul acestei întâlniri s-a discutat şi despre practica implementării proiectelor în activitatea administraţiei publice locale pentru diferite domenii de activitate în ţările europene. Un alt subiect pus în discuţie a fost activitatea Birourilor de consiliere pentru cetăţeni care activează în primării şi care serveşte drept exemplu pentru a fi implementat şi la Pretura sectorului Ciocana. De asemenea o practică demnă de a fi apreciată este faptul că în instituţiile de învăţămînt din multe oraşe europene se predă istoria cunoaşterii oraşului natal.
  Această întâlnire a constituit o nouă ocazie pentru dezvoltarea de parteneriate benefice pentru funcţionarii publici din diferite ţări.
  Vizita partenerilor bulgari şi români reprezintă o reafirmare a sprijinul ştiinţific acordat Academiei de administrare publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova în dezvoltarea resurselor umane în domeniul administraţiei publice locale din Republica Moldova.

 
<< Început < Anterior 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Următor > Sfârşit >>

Pagina 267 din 311

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 23 vizitatori online