Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Patria îi cheamă să-şi facă datoria...

27 octombrie 2011

Astăzi, 27 octombrie, în sectorul Ciocana al capitalei, a avut loc încorporarea tinerilor în rîndul Armatei Naţionale.

Evenimentul a avut ca obiectiv promovarea imaginii Armatei Naţionale şi a serviciului militar, a culturii fizice şi a sportului în rîndul viitorilor ostaşi.

Premilitarii prezenţi la acţiune au avut parte de urări de bine, sfaturi şi cuvinte de încurajare din partea pretorului Galina Bostan, veteranilor de război, militarilor de la Academia „Alexandru cel Bun”, dar şi de susţinerea din partea părinţilor şi a prietenilor.

Studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au depus efort în a le arăta recruţilor o parte din viitoarele lor activităţi, printr-un complex de exerciţii demonstrative care exprimă cel mai bine educaţia militar-patriotică, de care vor avea parte tinerii în perioada exercitării serviciului militar.

Le urăm curaj şi succes viitorilor militari, în speranţa că vor deveni adevăraţi apărători ai patriei.

Poze la subiect:

 
27 octombrie - încorporarea în Armata Naţională

25 octombrie 2011

Pretura sectorului Ciocana, în comun cu Centrul Administrativ Militar Chişinău va desfăşura, joi, 27 octombrie, cu începere de la ora 8.00 , Ziua Recrutului în sectorul Ciocana.
Programul va include cuvîntările pretorului sectorului Ciocana şi ale oaspeţilor invitaţi, expoziţia de arme şi muniţii a Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, exerciţii demonstrative din activitatea de pregătire a viitorilor comandanţi prezentate de studenţii Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, concert prezentat de Centrul de Creaţie a Copiilor “Ghiocel”. Participanţii vor fi premiaţi cu diplome şi cadouri.
La acţiunea festivă de petrecere a recruţilor pentru îndeplinirea serviciului militar în Forţele Armate vor participa aproximativ 30 de recruţi din sectorul Ciocana, părinţi, elevi, veterani şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
 
Ziua Naţiunilor Unite

24 octombrie 2011

Organizaţia Naţiunilor Unite a fost înfiinţată pe 24 octombrie 1945 de către 51 de state angajate să menţină pacea cu ajutorul cooperării internaţionale şi securităţii colective.
În 1947, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Națiunilor Unite, care va fi dedicată informării popoarele din lume despre scopurile și realizările Organizației Națiunilor Unite și a câștigat sprijinul lor pentru activitatea sa.
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care declară 24 octombrie ca zi de sărbătoare și a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre.  
Republica Moldova nu constituie o excepţie în acest sens, la 2 martie 1992 primind statutul de membru al ONU.

 
<< Început < Anterior 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Următor > Sfârşit >>

Pagina 262 din 340

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 38 vizitatori online