Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Preluare de bune practici

La 21.03.2008 o echipă de funcţionari publici din Pretura sectorului Ciocana s-a deplasat la  ASEM, pentru a face cunoştinţă cu primul  Business Incubator academic din Moldova. Incubatorul este o componentă a Centrului de plasament al studenţilor din cadrul ASEM. Directorul Incubatorului de afaceri este Aurelia Braguţa, concomitent  preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTIM).     
În timpul discuţiei s-a constat, că ...

 

 
Asistenta consultativa

Pretura Ciocana beneficiază de asistenţă consultativă

Pentru prima jumătate a anului 2008, Pretura Ciocana va beneficia de serviciilor de consultanţă în domeniile Relaţii cu publicul şi Managementul informaţional, datorită suportului acordat de Programul Administraţie publică şi buna guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova. Planul de acţiuni pe domeniul Relaţii cu publicul prevede: Realizarea studiului privind situaţia actuală în domeniul relaţii cu publicul în cadrul Preturii sectorului Ciocana; Instruirea personalului pentru pregătirea şi realizarea unui sondaj de opinie la nivel de sector, metodologia şi tehnica sondajului de opinie; Desfăşurarea atelierelor de lucru pentru elaborarea Planului Strategic de Dezvoltare a Preturii Ciocana pentru perioada 2008-2012; Realizarea seminarului de instruire a funcţionarilor Preturii şi partenerilor locali privind organizarea Audierilor publice; Elaborarea Strategiei de comunicare externă a Preturii Ciocana ; realizarea activităţilor de schimb de experienţă. Pentru domeniul Managementul Informaţional Planul de acţiuni prevede: elaborarea Bazei de date a fondului locativ din sectorul Ciocana, gestionarea mesageriei electronice, modificarea sitului web şi instruirea funcţionarilor.

Pretura Ciocana în perioada 2006-2007 a beneficiat de asistenţă din partea Programul Administraţie publică şi buna guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova în domeniul Managementul proiectelor.

 
Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeana
 Practici de succes în dezvoltarea urbană.

În perioada 17-21 Martie, Primăria mun. Chişinău şi Consiliul Municipal Chişinău în parteneriat cu Institutul de Dezvoltare Urbană, cu sprijinul financiar al Programului Est-Est al Fundaţiei Soros Moldova „Parteneriat dincolo de hotare” organizeazădesfăşurarea vizitei de studiu la Chişinău a reprezentanţilor autorităţilor publice municipale din Bucureşti, Bratislava, Riga şi Tallinn. Din componenţa delegaţiei fac parte viceprimarul mun. Bucureşti, Răzvan Murgeanu, Radu Ancuţa, Directorul Departamentului integrare europeană a Primăriei mun. Bucureşti, Zuzana Zajacova, Generalul Poliţiei municipale din Bratislava, Ulvi Ingver, Directorul Departamentului Urbanism şi Planificare a Primăriei Tallinn şi Janis Piesins, Departamentul Relaţii externe a Primăriei Riga.
 Scopul acestei vizite de studiu şi conferinţei este de a pune în discuţie problemele actuale ale dezvoltării urbane a municipiului Chişinău, cunoaşterea experienţelor şi practicilor de succes realizate în capitalele europene privind dezvoltarea urbană şi elaborarea recomandărilor pentru demararea unor proiecte de cooperare pentru municipiul Chişinău.

În cadrul vizitei, reprezentanţii capitalelor europene nominalizate au avut un şir de întâlniri inclusiv cu funcţionarii Preturii Ciocana. Pretorul sectorului, dna Galina Bostan, a comunicat despre modul de formare a APLP, ACC şi CCL în teritoriu şi care sunt succesele şi insuccesele acestor asociaţii. La  discuţie au fost invitaţi  şi reprezentanţii APLP 54/219, ca fiind una din asociaţiile model a sectorului.
Oaspeţii au fost interesaţi de modul de organizare a administraţiei publice, de felul în care se gestionează sectorul cu servicii concentrate doar în primărie şi dislocate în teritoriu.
La finalul vizitei oaspeţii au făcut o înscriere în Cartea de oaspeţi a sectorului Ciocana.

 
<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Pagina 139 din 150

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 15 vizitatori online