Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Perspective de cooperare cu ONG
     În scopul stabilirii  relaţiilor de colaborare între administraţia publică şi  organizaţiile neguvernamentale din mun. Chişinău, vineri 15 februarie 2008, un grup de funcţionari publici din cadrul Preturii sectorului Ciocana au efectuat o vizită de documentarea la Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”. În timpul vizitei, directorul executiv al Asociaţiei, d-na Tatiana Tofan a comunicat celor prezenţi despre spectrul de servicii oferite persoanelor în dificultate. Pe parcursul a trei ani, mai bine de 7 mii de persoane aflate în dificultate au beneficiat de asistenţă şi anume:

  -  Adăpost de urgenţă în situaţie de criză;

  -  Cazare şi hrană gratuite;

  -  Asistenţă socială;

  -  Consiliere psihologică;

  -  Medierea relaţiilor cu partenerul, precum şi alţi membrii ai familiei;

  -  Grup de suport;

  -  Consultanţă juridică;

  -  Asistenţă medicală pentru victime, reabilitarea agresorilor;

  -  Suport pentru plasarea în cîmpul muncii;

  -  Intermedierea relaţiei victimei cu alte instituţii abilitate să intervină în soluţionarea problemei.

     În prezent la "Refugiul Casa Mărioarei",serviciile se acordă de o echipă de specialişti constituită din 7 persoane, în regim non-stop, graţie suportului acordat de  organizaţia din Suedia de ajutor individual „IM/SOIR”.

     În urma vizitei s-a stabilit necesitatea continuării relaţiilor de colaborare între Pretura sectorului Ciocana şi Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”, pentru a diversifica şi îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prestate în mun. Chişinău. Printre activităţile de viitor a fost considerat oportun organizarea unei mese rotunde în incinta Preturii sectorului Ciocana cu participarea reprezentanţilor instituţiilor publice şi a organizaţiilor obşteşti active în domeniul social.

Asociaţia obştească "Refugiul Casa Mărioarei”,  a fost fondată la 10 ianuarie anul 2000, la iniţiativa regretatei Antonina Lucinschi.

Adresa: şos. Hînceşti 4, mun. Chişinău.
 
Sfinta amintire, vesnica pomenire!

ImageAstazi, 14 februarie, 2008 în incinta sediului Preturii sectorului Ciocana a avut loc sedinta festiva si masa de pomenire consacrate aniversarii a 19-a de la retragerea Armatei Sovietice din Afganistan.


În conformitate cu dispozitia pretorului sectorului Ciocana nr.01-10/21 din 07.02.08, au fost  alocate de la contul extrabugetar 3 mii lei în vederea organizarii mesei de pomenire.


La acest eveniment au participat 60 veterani, vaduve si mamele ostasilor cazuti în lupta.
În cadrul sedintei festive a luat cuvîntul: presedintele  Uniunii Veteranilor razboiului din  Afganistan (UVRA)  a sectorul Ciocana, dl Rotari Veaceslav; pretorul sectorului Ciocana, dna Galina Bostan si alte persoane. De asemenea,  în cadrul sedintei au fost  înmînate cadouri de pret  în suma de circa 60 mii lei si anume 10 televizoare, 8 cuptoare cu microunde, 3 aspiratoare, un frigider şi un calculator. La procurarea cadourilor au contribuit: UVRA din RM Moldova, UVRA sectorului Ciocana, UVR „Sf.Gheorghe Biruitorul”, SRL”Hazar Construct”. Astfel de evenimente în sectorul Ciocana se organizeaza anual începînd cu 1997.

Veşnică pomenire!

 Lista locuitorilor Moldovei căzuţi în Afganistan se află aici.

 
"V-AM URA, V-AM TOT URA"
Stimaţi locatari şi oaspeţi ai sectorului Ciocana în ajunul Sărbătorilor de Iarnă
Vă dorim să trăiţi adevărata clipă de bucurie pentru cele realizate, iar  
Noul An 2008 să Vă aducă din plin sănătate, pace, prosperitate, performanţe şi linişte sufletească. Fie ca visele de azi să devină realitate, speranţele de mâine – împliniri,  gândul bun şi fericirea să Vă însoţească mereu. LA MULŢI ANI!

Pentru toţi doritorii de a petrece aceste zile minunate în sector Pretura Ciocana vine cu următorul program al acţiunilor cultural - artistice dedicate Sărbătorilor de Iarnă, ce se vor desfăşura în perioada 17 decembrie 2007 - 14 ianuarie 2008, cu genericul "V-am ura, v-am tot ura"

 

 
<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Pagina 139 din 146

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 10 vizitatori online