Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Parteneriat pentru prestarea serviciilor sociale calitative
Masa ratunda

Miercuri, 28 mai 2008, în incinta preturii sectorului Ciocana a avut loc o masă rotundă, la care au participat: Anatol Portnoi, vicepretor, funcţionari publici din  cadrul Preturii, reprezentanţi ai  Asociaţiei obşteşti „Refugiu Casa   Mărioarei”, Asociaţiei obşteşti „INTECO”, Misiunii Religioase Catolice de Binefacere Caritas Moldova, Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţiei Asistenţă Socială, Direcţiei educaţie, tineret, sport Ciocana, Asociaţiei Medical Teritorială Ciocana.
Tema discuţiei a fost „Iniţierea parteneriatelor între administraţia publică locală şi ONG în prestarea serviciilor sociale”
    Scopul întruniri - diversificarea  şi îmbunătăţirea  calităţii serviciilor publice prestate în municipiul Chişinău.
Dialogul s-a axat pe schimbul de informaţii în vederea  prestării

 
Noi abordari in realizarea politicii funciare in municipiul Chisinau

Pe data de 20 mai, pentru funcţionarii preturii Ciocana, a fost desfăşurat seminarul cu tema “Dezvoltarea spaţială a municipiului Chişinău”. În cadrul acestui seminar, Nicolaie Crăciun vicedirector a direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, şef a direcţiei funciare, a realizat o prezentare succintă a PATM şi PUG, perspectivele dezvoltării infractructurii municipale în contextul realizării proiectelor internaţionale şi naţionale de dezvoltare a infractructurii rutiere. Participanţii la seminar au adresat întrebări ce ţin de politicile funciare ce urmează a fi realizate în municipiul Chişinău, posibilităţi de perfecţionare a procedurii de informare a instituţiilor publice şi a cetăţenilor despre proiectele de construcţie iniţiate in perimenrul de responsabilitate a Preturii. Au fost expuse de asemenea propuneri pentru iniţierea consultărilor cu cetăţenii, înainte de încheierea contractelor de arendă a spaţiilor publice, pentru a exclude tensiunile sociale dintre locatarii sectorului şi agenţii economici, care iniţiază construcţia obiectelor de producere sau spaţiilor locative. O temă aparte a fost - insuficienţa instituţiilor de menire social-culturală, pentru care nici nu sunt prevăzute terenuri pentru amplasare şi în prezent sectorul se confruntă cu fenomenul suprasolicitării şcolilor şi grădiniţelor.
Propunerile înaintate în cadrul seminarului urmează să fie discutate şi în cadrul dezbaterilor publice pe marginea Regulamentului de urbanism, care vor fi desfăşurate în perioada mai-iunie în toate Preturile municipiului Chişinău.

Seminarul a fost organizat cu suportul consultanţilor din cadrul proiectului de asistenţă  acordat de Programul Administraţie publică şi Bună guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova.

 
Azi - sportiv incepator, miine - Olimpic Campion

"Azi - sportiv începător, mîine - Olimpic Campion"

În perioada 10.05 - 17.05.2008 în sectorul Ciocana se desfăşoară acţiuni cultural - sportive cu genericul "Azi - sportiv începător, mîine - Olimpic Campion". La campionatul sectorului Ciocana la mini-fotbal participă echipele agenţilor economici şi instituţiile bugetare din sector. Scopul Campionatului este dezvoltarea culturii fizice şi a sportului ca mijloc important a unei vieţi sănătoase, popularizarea fotbalului în rîndurile amatorilor din sectorul Ciocana şi remarcarea celor mai bune echipe.

Rezultatele jocului de fotbal desfăşurat la data de 15.05.2008, str. Maria Drăgan, 3 (şcoala profesională nr.7).:

Echipele participante Scorul:

1. Comisariatul de poliţie Ciocana - Parcul de troleibuze nr.3 7 : 2

2. CTC "Tutun" - Judecătoria Ciocana 6 : 5

3. Veteranii CTC "Tutun" - CET - 2 6 : 10

Turneul republican de fotbal pentru copii "Guguţă" (ediţia 2008), care a evoluat la data de 13 - 17.05.2008, ora 14 30, pe str. Aleco Russo, 57 (liceul teoretic sportiv nr.2), a finisat cu următoarele aprecieri:
Locul I - Şcoala medie nr.35
Locul II - Liceul teoretic "Ginta Latină"
Locul III - Liceul teoretic cu profil sportiv nr.2
La Turneu au participat echipele de copii cu anul naşterii 1995 - 1996
din instituţiile de învăţămînt din sectorul Ciocana.

Activităţile realizate se desfăşoară conform hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 243 din 03.05.1996 "Cu privire la instituirea sărbătorii "Ziua Sportivului"" şi Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1451 din 26.12.2007 privind declararea anului 2008 An al Tineretului.

 
<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Pagina 139 din 152

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 11 vizitatori online