Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Ziua Sportivului 2014

19 mai 2014

Conform Hotărârii de Guvern nr. 243 din 3 mai 1996, anual, a treia sîmăbătă a lunii mai se sărbătorește Ziua Sportivului.
În acest context, pe 17 mai 2014, pe terenul Liceului teoretic cu profil sportiv nr. 2, s-a dat start deschiderii sezonului sportiv în sectorul Ciocana.
Startul competițiilor a fost anticipat de prezentarea unui master-class de către Clubul de taekwondo „Nicao” și a exercițiilor de gimnastică ritmică de la Liceul teoretic „Dacia”.
Echipele au fost provocate pentru a participa la mai multe probe sportive:
1. Atletica ușoară
2. Lupta națională “Trînta”
3. Tragerea otgonului
4. Tenis de masă
5. Șah
6. Starturi vesele
Locurile au fost oferite atît pe echipe, cît și individual, iar învingătorii s-au bucurat de premii valoroase, cupe și diplome.
Lupa națională “Trînta” s-a desfășurat la două categorii de vîrstă, iar premiile mari au fost berbecul - cîștigat de Tutunaru Marin de la Liceul teoretic cu profil sportiv nr.2 și respectiv cocoșul - cîștigat de Popov Andrei de la același liceu.
Evenimentul a fost organizat de Pretura sectorului Ciocana, fiind susținut de Asociația Obștească pentru copii “Apollo” și sponsorizat de “Iuvas” SRL.

Poze la subiect:

 

 
APEL CĂTRE CETĂŢENI: „Numără-te printre cei care contează!”

06 mai 2014

Pretura sectorului Ciocana informează repetat că în perioada 12-25 mai 2014 pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va efectua recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor (RPL), în conformitate cu prevederile Legii nr. 90 din 26 aprilie 2012 şi Legii nr. 45 din 27 martie 2014.
În această perioadă gospodăria dumneavoastră va fi vizitată de un recenzor pentru intervievare şi completarea chestionarelor de recensămînt cu informaţiile furnizate de Dvs., în baza declaraţiei pe propria răspundere, fără prezentarea unor documente de confirmare.
Vă rugăm mult să primiţi recenzorul cu încredere şi să furnizaţi informaţiile solicitate conform programului chestionarelor.
Confidenţialitatea informaţiilor este asigurată.
Datele furnizate vor fi utilizate doar în scopuri statistice.
Participarea Dvs. la recensămînt va face posibilă obţinerea celor mai ample informaţii despre populaţie: caracteristicile demografice, etno-culturale, migraţionale, economice, precum şi caracteristicile gospodăriilor casnice şi a locuinţelor.
De aportul fiecăruia depinde cunoaşterea situaţiei reale a societăţii în care trăim.
Cele patru tipuri de chestionare  (chestionar locuinţă, persoană, spaţiu colectiv de locuit, personaă cu şedere temporară) aprobate de către Comisia națională pentru RPL la data de 15 aprilie 2014 le puteţi găsi accesînd pagina web a Biroului Naţional de Statistică a Republicii Moldova: www.statistica.md.

INFOLINE: (022) 21 08 69 (cu tarif normal)
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Site: www.statistica.md
Pagina facebook: www.facebook.md/Recensamint2014
Persoane responsabile de organizarea Recensămîntului:
- sectorul Centru: Filip Nelea, tel.: 022735351
- sectorul Rîşcani: Şoitu Rodica, tel.: 022 735351
- sectorul Ciocana: Eftodiev Eugenia, tel.: 022 735351
- sectorul Botanica: Dragancea larisa, tel.: 022 727382
- sectorul Buiucani: Budean Feodos, tel.: 022733279
 
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova

24 aprilie 2014

În perioada 12-25 mai 2014 se va desfăşura Recensământul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova (RPL). Recent, Biroul Național de Statistică a dat startul Campaniei de informare pentru recensământ, acesta urmând a fi, în opinia organizatorilor, un exerciţiu pentru identificarea politicilor şi planurilor naționale necesare parcursului european al societății.

Logo-ul recensământului, ilustrat prin hora tradițională, precum și sloganul campaniei de informare: „Numără-te printre cei care contează!” exprimă un apel clar către toți cetățenii Republicii Moldova de a participa cât mai activ în desfășurarea RPL.

Biroul Naţional de Statistică a pus la dispoziția publicului larg chestionarele aprobate de către Comisia națională pentru RPL. În conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 90 şi în concordanţă cu recomandările Conferinței Statisticienilor Europeni vizând efectuarea recensămintelor populaţiei și a locuințelor, runda 2010, au fost elaborate patru tipuri de chestionare de recensământ: 1CL – Chestionar clădire locuință; 2P – Chestionar persoană; 3SCL – Chestionar spațiu colectiv de locuit; 4S – Chestionar pentru persoana cu şedere temporară pe durată de până la 12 luni.

Cartografierea populației și a locuințelor are drept scop obținerea datelor despre numărul populaţiei, repartizarea ei teritorială, caracteristicile demografice, etno-culturale, educaţionale şi economice, fondul de locuinţe şi clădiri de locuit, precum și evaluarea condiţiilor de trai ale oamenilor.

Informația din chestionar va fi confidențială, la colectarea datelor urmând a fi antrenați peste 11 mii de recenzori. Unităţile de observare vor fi persoana, gospodăria casnică, locuinţa, clădirea. La recensământul din 2014 se vor colecta în premieră informaţii despre unităţile de locuit şi spaţiile colective de locuit.

Organul central de specialitate responsabil de asigurarea metodologică, organizarea şi efectuarea recensământului, prelucrarea datelor obţinute, generalizarea şi diseminarea rezultatelor este Biroul Naţional de Statistică.

Ultimul recensământ al populației din țara noastră a fost realizat în anul 2004.
 
<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Pagina 139 din 263

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 25 vizitatori online