Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Asistenta consultativa

Pretura Ciocana beneficiază de asistenţă consultativă

Pentru prima jumătate a anului 2008, Pretura Ciocana va beneficia de serviciilor de consultanţă în domeniile Relaţii cu publicul şi Managementul informaţional, datorită suportului acordat de Programul Administraţie publică şi buna guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova. Planul de acţiuni pe domeniul Relaţii cu publicul prevede: Realizarea studiului privind situaţia actuală în domeniul relaţii cu publicul în cadrul Preturii sectorului Ciocana; Instruirea personalului pentru pregătirea şi realizarea unui sondaj de opinie la nivel de sector, metodologia şi tehnica sondajului de opinie; Desfăşurarea atelierelor de lucru pentru elaborarea Planului Strategic de Dezvoltare a Preturii Ciocana pentru perioada 2008-2012; Realizarea seminarului de instruire a funcţionarilor Preturii şi partenerilor locali privind organizarea Audierilor publice; Elaborarea Strategiei de comunicare externă a Preturii Ciocana ; realizarea activităţilor de schimb de experienţă. Pentru domeniul Managementul Informaţional Planul de acţiuni prevede: elaborarea Bazei de date a fondului locativ din sectorul Ciocana, gestionarea mesageriei electronice, modificarea sitului web şi instruirea funcţionarilor.

Pretura Ciocana în perioada 2006-2007 a beneficiat de asistenţă din partea Programul Administraţie publică şi buna guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova în domeniul Managementul proiectelor.

 
Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeana
 Practici de succes în dezvoltarea urbană.

În perioada 17-21 Martie, Primăria mun. Chişinău şi Consiliul Municipal Chişinău în parteneriat cu Institutul de Dezvoltare Urbană, cu sprijinul financiar al Programului Est-Est al Fundaţiei Soros Moldova „Parteneriat dincolo de hotare” organizeazădesfăşurarea vizitei de studiu la Chişinău a reprezentanţilor autorităţilor publice municipale din Bucureşti, Bratislava, Riga şi Tallinn. Din componenţa delegaţiei fac parte viceprimarul mun. Bucureşti, Răzvan Murgeanu, Radu Ancuţa, Directorul Departamentului integrare europeană a Primăriei mun. Bucureşti, Zuzana Zajacova, Generalul Poliţiei municipale din Bratislava, Ulvi Ingver, Directorul Departamentului Urbanism şi Planificare a Primăriei Tallinn şi Janis Piesins, Departamentul Relaţii externe a Primăriei Riga.
 Scopul acestei vizite de studiu şi conferinţei este de a pune în discuţie problemele actuale ale dezvoltării urbane a municipiului Chişinău, cunoaşterea experienţelor şi practicilor de succes realizate în capitalele europene privind dezvoltarea urbană şi elaborarea recomandărilor pentru demararea unor proiecte de cooperare pentru municipiul Chişinău.

În cadrul vizitei, reprezentanţii capitalelor europene nominalizate au avut un şir de întâlniri inclusiv cu funcţionarii Preturii Ciocana. Pretorul sectorului, dna Galina Bostan, a comunicat despre modul de formare a APLP, ACC şi CCL în teritoriu şi care sunt succesele şi insuccesele acestor asociaţii. La  discuţie au fost invitaţi  şi reprezentanţii APLP 54/219, ca fiind una din asociaţiile model a sectorului.
Oaspeţii au fost interesaţi de modul de organizare a administraţiei publice, de felul în care se gestionează sectorul cu servicii concentrate doar în primărie şi dislocate în teritoriu.
La finalul vizitei oaspeţii au făcut o înscriere în Cartea de oaspeţi a sectorului Ciocana.

 
22 martie

 Ziua mondială a Apei are anul acesta tematica ”igiena”, 2008 fiind Anul Internaţional al Igienei. Deşi problema apei şi asigurării condiţiilor de igienă la nivel mondial este mult mai complexă, considerăm că un gest ecologic simplu ca cel de implicare în curăţenia malurilor râului Bâc şi lacurilor din parc-pădure „Râşcani” exprimă responsabilitatea noastră socială pentru dezvoltarea unui spirit ecologic în comunitate.
Astfel, vineri, 21 martie grupuri de elevi de la 3 licee din sector şi angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi nr.1 vor curăţa malurile lacurilor din parc-pădure „Râşcani”.
Salutăm astfel iniţiativa partenerilor în acţiunile de salubrizare către această zi: serviciile municipale dislocate în teritoriu,  Direcţia învăţământ, tineret şi sport, APLP 54/218, agenţii economici amplasaţi pe malul stâng al râului Bâc.
Acţiunile pregătite pentru Ziua apei nu se opresc aici. Anul acesta ne-am propus un program de parteneriat cu agenţii economici din teritoriu , care propune o abordare simplă şi practică pentru promovarea conceptului de mediu curat.

 
<< Început < Anterior 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Următor > Sfârşit >>

Pagina 139 din 149

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 6 vizitatori online