Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Ședinţa de lucru

12 iunie 2017


Vineri, 09.06.2017, în incinta Preturii sectorului Ciocana, a avut loc ședința de lucru cu gestionarii fondului locativ, cu participarea reprezentanților Inspectoratului de poliție din sector.
În cadrul ședinței au fost abordate următoarele probleme:
1. pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2017-2018:
 aducerea la cunoștință a dispoziției Pretorului sectorului Ciocana nr.01-10/31 din 06.06.2017 „Cu privire la pregătirea gospodăriei locativ-comunale către sezonul rece 2017-2018”;
 măsurile care necesită de a fi întreprinse în perioada pregătirii blocurilor locative, conform planului elaborat.
2. întreprinderea măsurilor de evacuare a crengilor în urma consecințelor intemperiilor din 20-21.04.2017;
 cosirea vegetației;
 neadmiterea arderii crengilor și vegetației uscate în perioada caniculară.
3. lucrul cu populația, în conlucrare cu furnizorii pentru reducerea datoriilor la serviciile locativ-comunale:
 pașaportizarea blocurilor locative;  
 graficul adunărilor generale pe asociații (APLP, ACC, CCL);
 prezentarea dărilor de seamă a adunărilor GFL;
 salubrizarea teritoriilor adiacente blocurilor locative .
În acest context, Pretura sectorului Ciocana îndeamnă societatea civilă din sector să contribuie activ la salubrizarea, amenajarea şi menținerea ordinii sanitare a teritoriilor adiacente ale blocurilor locative.

Poze la subiect: 
14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sînge

8 iunie 2017

În orice moment, cel puţin o persoană are nevoie de sînge pentru a putea supravieţui. Această persoană poţi fi tu, copilul tău, partenerul tău, părinţii tăi, prietenul tău sau un necunoscut.
Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor. Milioane de oameni de pe cuprinsul globului donează sînge în scop altruist pentru a ajuta la salvarea vieţilor sau pentru a îmbunătăţi sănătatea altor oameni.
În scopul marcării Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge, Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi Asoţiaţia Medical - Teritorială Ciocana organizează în ziua de 14 iunie anul curent, Punct de colectare a sîngelui pe adresa: bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 4/3 ( în incinta Preturii), în intervalul orar 9.00- 16.00 !
Cine poate dona singe?
Orice persoană sănătoasă care corespunde următoarelor criterii:
 Vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;
 Greutatea corporală minimă 50 de kilograme;
 Tensiunea arterială maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minimă 100 mmHg;
 Valoare hemoglobinei nu este mai joasă de 125 g/l pentru femei şi 135 g/l pentru bărbaţi.
Nu este permisă donarea de sînge de către persoane care au mai donat sînge în ultimele 60 de zile sau de către femeile insărcinate, care alăptează sau cele care au născut cu mai puţin de 18 luni în urmă şi de persoanele, care suferă de afecţiuni dermatologice, ulcer, hepatită sau alte boli transmisibile.
Recomandări înainte de donarea de singe:
Este recomandat ca donatorul să se odihnească, să aibă o alimentaţie uşoară bogată în fier (carne roşie, peşte, ficat, fasole, cereale), dar săracă în grăsimi şi glucide, să se hidrateze foarte bine, evitînd însă consumul de cafea, ceai, alcool.
Stimaţi cetăţeni! Vă invităm să participaţi la acest eveniment, care se desfăşoară în anul acesta cu genericul „Ce poţi face ? Donează sînge! Donează acum!”
ATENŢIE: Persoanele, care se vor alătura donatorilor de singe în ziua de 14 iunie, trebuie să se prezinte la punctul de colectare a sîngelui cu buletinul de identitate.


 
Anunț privind organizarea consultărilor publice

8 iunie 2017


Pretura sectorului Ciocana, în conformitate cu prevederile dispoziției Viceprimarului municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, nr. 522-d din 05.06.2017 „Cu privire la organizarea consultărilor publice asupra proiectului „Planul Urbanistic Zonal” (în volum parțial) pentru teritoriul adiacent str. Bucovinei, municipiului Chișinău”, organizează consultări publice în data de 29.06.2017, ora 10.00, în incinta Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 4/3, sala nr. 13. Proiectul va fi prezentat de către Intitutul Municipal de Proiectări CHIȘINĂUPROIECT. Investitorul proiectului – Societatea cu Răspundere Limitată „FLORMIN-COM”. La consultările publice sunt invitaţi să participe persoane interesate (societatea civilă, mass-media, ș.a. Informaţia suplimentară este disponibilă pe pagina WEB : ciocana.md; Persoana de contact; Petru CIOBANU, tel. 022 33 19 29.  
Pentru informații suplimentare privind proiectul sus menționat accesați aici: dispoziția, schița proiect.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 269

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 60 vizitatori online