Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Anunț

3 august 2017

Marți, 8 august 2017, la ora 10.00, în incinta Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrîn, 4/3, va avea loc un seminar pentru gestionarii fondului locativ cu tematica: „Impozitarea terenurilor aferente blocurilor locative”.

 
Măsuri în vederea minimalizării impactului caniculei asupra sănătăţii populaţiei din municipiul Chişinău

1 august 2017

În scopul minimalizării impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătăţii populaţiei în perioada de vară, 2017, autorităţile municipale au aprobat un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate. Astfel, reieşind din „Planul de acțiuni pentru minimalizarea impactului negativ al temperaturilor înalte asupra sănătății populației din municipiul Chișinău, în perioada estivală a anului 2017", subdiviziunile municipale vor asigura: monitorizarea condițiilor de păstrare a produselor în piețele de consum; respectarea regimului de activitate a taberelor de odihnă pentru copii, în sensul respectării condiţiilor sanitaro-epidemiologice; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sefera de deservirea populaţiei privind activitatea în timp de caniculă etc. Totodată, subdiviziunile municipale specializate vor asigura în vara curentă funcţionarea havuzurilor din Chişinău, respectarea asigurării populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată; funcţionarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din oraş; funcţionarea pieţelor agroalimentare în condiţii caniculare, cu intensificarea măsurilor de salubrizare a teritoriului etc. Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc. Pentru informații suplimentare sus menționat accesați aici:

 
STIMATE CONTRIBUABIL!

31 iulie 2017

În scopul informării și susținerii DVS., Direcția deservire fiscală Rîșcani vă comunică următoarele. Conform prevederilor Codului fiscal, persoanelor fizice, care transmit în posesie și/sau în folosință (locațiune, arendă) proprietate imobiliară, achită impozit în mărimea de 7% din valoarea contractului. Persoanele menționate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat în cărei raze sunt deservite. Acest impozit se achită lunar cel tîrziu la data de 2 a lunii în curs, sau avans. În vederea evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă confirmarea la prevederile legislației fiscale. Pentru informații suplimentare, Vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 022 82-31-30, persoana responsabilă Voina Tamara.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 273

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 20 vizitatori online