Skip to content
Verificarea zonelor comerciale

Şedinţă de lucru - pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2008-200916 - 18 iulie 2008

   În zilele de 16 - 18 iulie 2008  Grupului de lucru pentru combaterea comerţului neautorizat de pe lîngă pretura de sector a verificat unele zone comerciale ale sectorului si anume, bd. Mircea cel Bătrîn 1, 2, în care vânzătorii ambulanţi desfăşoară comerţ ilegal, fără să deţină autorizaţiile şi avizele necesare.
   Controlul a urmărit în primul rînd modul în care sunt respectate normele legale pentru desfăşurarea activităţilor comerciale, ţinîndu-se seama şi de sesizările venite de la cetăţeni, cu referire la provenienţa incertă a mărfurilor comercializate, incomodităţile la care este supus traficul pietonal, condiţiile antisanitare de comercializare etc.
   Bilanţul controlului este următorul:
-    agenţi economici şi persoane controlate - 37;
-    agenţi economici şi persoane avertizate - 25;
-    sancţiuni aplicate în temeiul Codului Administrativ, art. 156/2 - 2;
-    administraţia pieţei SRL ”Agro Mondial” din str.Ginta Latină, 18 a creat locuri pentru comercializarea florilor de cameră de către persoane fizice;
-    Comisariatul de Poliţie s-a obligat să stabilească posturi permanente în zonele respective.
   Pretura sectorului Ciocana va continua aceste acţiuni în scopul protejării în continuare a consumatorilor, prevenirii situaţiilor epidemiologice condiţionate de boli diareice, care pot apărea în urma consumului produselor uşor alterabile, procurate de la persoanele, care comercializează neautorizat în stradă şi  asigurării unui comerţ civilizat în limitele legislaţiei în vigoare.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează