Skip to content
Perspective de cooperare cu ONG
     În scopul stabilirii  relaţiilor de colaborare între administraţia publică şi  organizaţiile neguvernamentale din mun. Chişinău, vineri 15 februarie 2008, un grup de funcţionari publici din cadrul Preturii sectorului Ciocana au efectuat o vizită de documentarea la Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”. În timpul vizitei, directorul executiv al Asociaţiei, d-na Tatiana Tofan a comunicat celor prezenţi despre spectrul de servicii oferite persoanelor în dificultate. Pe parcursul a trei ani, mai bine de 7 mii de persoane aflate în dificultate au beneficiat de asistenţă şi anume:

  -  Adăpost de urgenţă în situaţie de criză;

  -  Cazare şi hrană gratuite;

  -  Asistenţă socială;

  -  Consiliere psihologică;

  -  Medierea relaţiilor cu partenerul, precum şi alţi membrii ai familiei;

  -  Grup de suport;

  -  Consultanţă juridică;

  -  Asistenţă medicală pentru victime, reabilitarea agresorilor;

  -  Suport pentru plasarea în cîmpul muncii;

  -  Intermedierea relaţiei victimei cu alte instituţii abilitate să intervină în soluţionarea problemei.

     În prezent la "Refugiul Casa Mărioarei",serviciile se acordă de o echipă de specialişti constituită din 7 persoane, în regim non-stop, graţie suportului acordat de  organizaţia din Suedia de ajutor individual „IM/SOIR”.

     În urma vizitei s-a stabilit necesitatea continuării relaţiilor de colaborare între Pretura sectorului Ciocana şi Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”, pentru a diversifica şi îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prestate în mun. Chişinău. Printre activităţile de viitor a fost considerat oportun organizarea unei mese rotunde în incinta Preturii sectorului Ciocana cu participarea reprezentanţilor instituţiilor publice şi a organizaţiilor obşteşti active în domeniul social.

Asociaţia obştească "Refugiul Casa Mărioarei”,  a fost fondată la 10 ianuarie anul 2000, la iniţiativa regretatei Antonina Lucinschi.

Adresa: şos. Hînceşti 4, mun. Chişinău.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează