Skip to content
”Ziua recrutului” marcată în sectorul Ciocana

20 octombrie 2018


Sărbătoarea „Ziua recrutului” în sectorul Ciocana a devenit deja o tradiție de petrecere solemnă a tinerilor în Armată Națională.
Pe data de 20 octombrie 2018 Pretura Ciocana în comun acord cu Centrul militar Chişinău şi instituțiile din sector a desfășurat sărbătoarea „Ziua recrutului” și jocurile militar-sportive ”Pe Meleagurile Natale”.
Evenimentul a fost onorat de prezența: Conducerii Cancelariei de stat; Ministerului Apărării al Republicii Moldova; Reprezentanții primăriilor comunelor şi satelor suburbane; Veterani ai războiul pentru integritatea şi independenta Republicii Moldova şi ai războiului din Afganistan.
Parteneri ai evenimentului: Academia Militară ale Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”; Batalionul de Gardă al Ministerului Apărării; Orchestra Prezidențială a Ministrului Apărării. Și-au demonstrat forțele și capacitățile în competițiile sportive recruții-elevi din cadrul instituțiilor de învățământ din sector. La jocurile militar-sportive au participat 5 (cinci) instituții de învățământ din sector:
1. Colegiul tehnic al USM;
2. Liceul Teoretic ”Olimp”;
3. Liceul Teoretic ”Dacia”;
4. Școala Profesională nr.10;
5. Școala Profesională nr.7.
În urma competițiilor care au avut loc sau clasat pe următoarele locuri:
I- Liceul Teoretic ”Olimp”;
II- Școala Profesională nr.10;
III- Școala Profesională nr.7.
Evenimentul acesta are scopul de a propaga serviciul militar, imaginea Forțelor Armate şi educația civică a tinerilor premilitari în spiritul devotamentului față de Patrie. Armata Națională la ora actuală este școala în care se deprinde bărbăția, curajul şi puterea de a învinge greutățile.

Poze la subiect: