Skip to content
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

06.06.2018

În orice moment, cel puţin o persoană are nevoie de sânge pentru a putea supravieţui. Această persoană poţi fi tu, copilul tău, partenerul tău, părinţii tăi, prietenul tău sau un necunoscut.
Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor. Milioane de oameni de pe cuprinsul globului donează sânge în scop altruist pentru a ajuta la salvarea vieţilor sau pentru a îmbunătăţi sănătatea altor oameni.

Stimaţi cetăţeni!
Vă invităm să participaţi la donare de sânge, care se va desfăşura în ziua de 9 iunie 2018, în intervalul orar 9.00- 15.00

pe adresa: bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 4/3, în incinta Preturii sectorului Ciocana
Organizatorii evenimentului: Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi Asoţiaţia Medical Teritorială Ciocana

Cine poate dona sânge?

Orice persoană sănătoasă care corespunde următoarelor criterii:
- Vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;
- Greutatea corporală minimă 50 de kilograme;
- Tensiunea arterială maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minimă 100 mmHg;
- Valoare hemoglobinei nu este mai joasă de 125 g/l pentru femei şi 135 g/l pentru bărbaţi.
Nu este permisă donarea de sânge de către persoane care au donat sînge în ultimele 60 zile sau de către femeile insărcinate, care alăptează sau cele care au născut cu mai puţin de 18 luni în urmă şi de persoane care suferă de afecţiuni dermatologice, ulcer, hepatita sau alte boli transmisibile.
Recomandări înainte de donarea de sânge
Este recomandat ca donatorul să se odihnească, să aibă o alimentaţie uşoară bogată în fier (carne roşie, peşte, ficat, fasole, cereale) dar săracă în grăsimi şi glucide, să se hidrateze foarte bine, evitînd însă consumul de cafea, ceai, alcool.

ATENŢIE: Persoanele, care se vor alătura donatorilor de sânge în ziua de 9 iunie, trebuie să se prezinte la punctul de colectare a sîngelui cu buletinul de identitate.
Ajută şi pe alţii să fie printre noi! Donează sânge! Dăruieşte viaţă!

 

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 26 vizitatori online