Skip to content
14 noiembrie –Ziua Mondială a Diabetului

15 noiembrie 2017

Anual, la 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. În acest an, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile şi diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”.
Acest eveniment a fost însemnat în anul current prioritar prin activităţi de informare şi comunicare în adoptarea unui stil de viaţă sănătos de către femei, pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea generaţiilor viitoare, organizate şi desfăşurate de către Direcţia Sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chişinău şi Asociaţia Obștească Societatea Diabeticilor "Prodiab".
În această zi, Pretura sectorului Ciocana a găzduit punctul de testare a nivelului de glicemie în sânge şi de determinare a tensiunii arteriale la toţi doritorii în mod gratuit.
De aceste servicii au beneficiat angajaţii preturii, serviciilor şi instituţiilor publice, locuitorii sectorului.
Este important să conştientizăm că diabetul zaharat este o boală gravă şi incurabilă, ea nu menajează nici pe adulţi, nici pe copii. Ziua Mondială a Diabetului Zaharat reaminteşte oamenilor sănătoşi că există întotdeauna cei din apropiere care ar putea avea nevoie de ajutor şi susţinere. Scopul principal al activităţilor desfăşurate în cadrul evenimentului dat este ca fiecare persoană să conştientizeze că Sănătatea e o problema în care responsabilitatea îi aparține! Decizia îngrijirii ei o ia fiecare in deplină cunoștință de cauză! Medicul doar ajută si vă sfătuieşte.