Skip to content
14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sînge

8 iunie 2017

În orice moment, cel puţin o persoană are nevoie de sînge pentru a putea supravieţui. Această persoană poţi fi tu, copilul tău, partenerul tău, părinţii tăi, prietenul tău sau un necunoscut.
Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor. Milioane de oameni de pe cuprinsul globului donează sînge în scop altruist pentru a ajuta la salvarea vieţilor sau pentru a îmbunătăţi sănătatea altor oameni.
În scopul marcării Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge, Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi Asoţiaţia Medical - Teritorială Ciocana organizează în ziua de 14 iunie anul curent, Punct de colectare a sîngelui pe adresa: bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 4/3 ( în incinta Preturii), în intervalul orar 9.00- 16.00 !
Cine poate dona singe?
Orice persoană sănătoasă care corespunde următoarelor criterii:
 Vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;
 Greutatea corporală minimă 50 de kilograme;
 Tensiunea arterială maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minimă 100 mmHg;
 Valoare hemoglobinei nu este mai joasă de 125 g/l pentru femei şi 135 g/l pentru bărbaţi.
Nu este permisă donarea de sînge de către persoane care au mai donat sînge în ultimele 60 de zile sau de către femeile insărcinate, care alăptează sau cele care au născut cu mai puţin de 18 luni în urmă şi de persoanele, care suferă de afecţiuni dermatologice, ulcer, hepatită sau alte boli transmisibile.
Recomandări înainte de donarea de singe:
Este recomandat ca donatorul să se odihnească, să aibă o alimentaţie uşoară bogată în fier (carne roşie, peşte, ficat, fasole, cereale), dar săracă în grăsimi şi glucide, să se hidrateze foarte bine, evitînd însă consumul de cafea, ceai, alcool.
Stimaţi cetăţeni! Vă invităm să participaţi la acest eveniment, care se desfăşoară în anul acesta cu genericul „Ce poţi face ? Donează sînge! Donează acum!”
ATENŢIE: Persoanele, care se vor alătura donatorilor de singe în ziua de 14 iunie, trebuie să se prezinte la punctul de colectare a sîngelui cu buletinul de identitate.


 

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor interimar
Sinilga Şcolnic

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 28 vizitatori online