Skip to content
Acum, 31 de ani de la accidentul de la CERNOBÎL

28 aprilie 2017


Acum, 31 de ani în urmă, pe data de 26 aprilie 1986, la Cernobil, s-a produs cel mai grav accident nuclear din istorie, care a afectat mii de oameni si mai continuă sa facă victime.  
În cadrul manifestărilor dedicate consemnării Zilei comemorării victimelor catastrofei de la CAE Cernobîl şi altor avarii nucleare, au fost desfăşurate mai multe activităţi, printre care şi decorarea a 151 de veterani din sectorul Ciocana, participanţi la lichidarea consecinţelor catastrofei de la C.A.E, cu distincţia „Crucea comemorativă „Participant la lichidarea consecinţelor catastrofei din 1986 la Centrala Atomoelectrică Cernobîl” , care a avut loc în incinta Preturii sectorului.  
Persoanele care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei nucleare de la Cernobîl și familiile celor care au decedat în urma acestei tragedii, au primit colete cu produse alimentare, organizate de către Pretura sectorului Ciocana.
În mod prioritar, persoanele respective vor beneficia de protecţie socială: serviciile cantinei sociale, ajutorul la protezare şi ortopedie dentară, deservire la domiciliu etc. şi ajutor material unic (950 de persoane vor primi cîte 1000 de lei din Fondul Municipal Chişinău de Susţinere Socială a Populaţiei) etc.

Poze la subiect: