Skip to content
Pretura sectorului Ciocana
Condoleanţe

24 noiembrie 2014

Pretura sectorului Ciocana deplînge trecerea în nefiinţă
a celei care a fost Alexandra Frunze, preşedinte al APLP 54/360,
funcţionar integru cu o personalitate puternică
şi un coleg adevărat, care a contribuit activ
la satisfacerea interesului locatarilor din sector.

Transmitem sincere condoleanţe familiei, rudelor
şi celor care au cunoscut-o şi apreciat-o.
Împărtăşim durerea lor şi le suntem alături în aceste momente dificile.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în lumea celor drepți
și să-i dea odihnă veșnică.

 

 
Ziua comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan

16 februarie 2018

Întru comemorarea ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan, pe data de 13 februarie Pretura sectorului a organizat o masă de pomenire pentru 105 persoane, participanţi la acest război, văduve şi invalizi, în localul cafenelei “Astoria“ din bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 5.
Menţionăm, că anul acesta se împlinesc 29 de ani de la retragerea trupelor armatelor sovietice din Afganistan după aproximativ 10 ani de război (1979-1989).
Printre acţiunile realizate în cadrul acestui eveniment a fost şi donarea de carte făcută de către Asociaţia Invalizilor Veteranilor Războiului din Afganistan şi Transnistria (AIVRAT) către biblioteca Liceului Teoretic cu profil sportiv nr.2 (peste 50 exemplare şi 3 hărţi istorice).

 
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

14 februarie 2018

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropiere cu teritoriul țării, pe 15 februarie se prevăd condiții meteorologice complicate:
- vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare, în jumătatea de sud a țării lapoviță și ploaie (15-20 l/m2, izolat 20-25 l/m2); 
- se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, pe drumuri se vor forma troiene.

 
Acţiuni cu şi pentru tineret

15 noiembrie 2014

În contextul Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 552 din 07.10.1996 cu privire la instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Tineretului” , în fiecare an, a doua zi de duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Tineretului.

În scopul realizării prevederilor Hotărîrii sus-numite , în perioada 10-14 noiembrie Pretura sectorului Ciocana a organizat și desfășurat un program amplu de activități cu caracter cultural, sportiv și educativ dedicate tinerilor din sector.

Astfel, la data de 11 noiembrie, în incinta Tearului municipal de păpuși „Guguță”, s-a desfășurat ora publică cu genericul „Să celebrăm viața!”, la care au fost invitați adolescenți din instituțiile preuniversitare din sector, dar și tineri din Centrele Comunitare ale Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Un aport considerabil la buna desfășurare a evenimentului l-a adus Asociația Obștească „Altruism”, dar și actorii Teatrului „Guguță”.

În același context, în perioada 12-14 noiembrie s-au desfășurat Campionatele sectorului Ciocana la fotbal şi tenis de masă, la care cele mai bune echipe au avut posibilitatea să cîștige diplome și cupe.

Șirul activităților pentru tineret îl va încheia finala concursului TVC, care va avea loc la data de 28 noiembrie, în sala de festivitați a Preturii.

Poze la subiect:

 
Un nou mod de informare a contribuabililor

20 noiembrie 2014

Recent, Serviciul Fiscal de Stat a lansat o nouă opțiune ”Diseminarea mesajelor”.

Modulul ”Abonare” este parte integrală din Sistemul informațional ”Diseminarea mesajelor”, care are drept scop îmbunătățirea procesului de informare a contribuabililor, simplificarea căilor de acces la informațiile necesare, înlăturarea lacunelor în procesul informării contribuabililor și diversificarea căilor de informare. Serviciul ”Diseminarea mesajelor” presupune îmbunătățirea semnificativă a informării contribuabililor precum și crearea de mesaje noi conform cerințelor acestora.

Serviciul lansat cuprinde mesaje destinate contribuabililor persoane fizice și contribuabililor persoane juridice. Mesajele propuse conțin atât informații publice, cât și notificări care necesită înregistrare sau autentificare pe portalul servicii.fisc.md, ceea ce va permite identificarea contribuabililor și livrarea informațiilor personalizate. Autentificarea va permite securizarea informațiilor ce pot conține secret fiscal.

Compartimentul destinat contribuabililor persoane fizice cuprinde:
- notificarea privind apropierea termenelor de achitare a obligațiilor fiscale cu o informație exhaustivă la compartimentul dat;
- noutăți fiscale care țin de activitățile actuale și relevante ale Serviciului Fiscal de Stat;
- calendarul fiscal ce conține informații despre termenele de prezentare a dărilor de seamă și termenele de achitare a obligațiilor față de buget, după categorii de contribuabili, cu referințe la cadrul legal;
- buletinul informativ al actelor legislative și normative adoptate în luna curentă și cele care au fost adoptate anterior, dar vor intra în vigoare în luna următoare emiterii buletinului;
- înștiințarea despre necesitatea depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală, prin care contribuabilului i se va aminti despre apropierea termenului de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală și a prevederilor legale aferente depunerii (necesită autentificare);
- notificarea despre obligațiile persoanelor fizice–cetățeni față de buget,care va fi expediată după ce contribuabilul a depus declarația pe venit și are înregistrate datorii sau supraplată la buget (necesită autentificare) etc.

Compartimentul destinat contribuabililor persoane juridice cuprinde:
- notificarea privind apropierea termenelor de achitare a obligațiilor fiscale cu o informație exhaustivă la compartimentul dat;
- noutăți fiscale care țin de activitățile actuale și relevante ale Serviciului Fiscal de Stat;
- calendarul fiscal ce conține informații despre termenele de prezentare a dărilor de seamă și termenele de achitare a obligațiilor față de buget, după categorii de contribuabili, cu referințe la cadrul legal;
- buletinul informativ al actelor legislative și normative adoptate în luna curentă și cele care au fost adoptate anterior, dar vor intra în vigoare în luna următoare emiterii buletinului;
- notificarea privind neprezentarea dărilor de seamă care va conține date privind dările de seamă (declarația privind TVA și declarația privind Accizele) care nu au fost prezentate în termenele stabilite de legislație (necesită autentificare);
- notificarea despre obligațiile agentului economic față de buget, care va conține cuantumul obligației nestinse față de buget,înregistrate în sistemul de evidență a Serviciului Fiscal de Stat la data notificării (necesită autentificare).

Modulul „Abonează-te la notificări prin e-mail” este disponibil pe portalul www.fisc.md la link-ul https://servicii.fisc.md/diseminare.aspx.
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 169