Skip to content
Pretura sectorului Ciocana
Condoleanţe

24 noiembrie 2014

Pretura sectorului Ciocana deplînge trecerea în nefiinţă
a celei care a fost Alexandra Frunze, preşedinte al APLP 54/360,
funcţionar integru cu o personalitate puternică
şi un coleg adevărat, care a contribuit activ
la satisfacerea interesului locatarilor din sector.

Transmitem sincere condoleanţe familiei, rudelor
şi celor care au cunoscut-o şi apreciat-o.
Împărtăşim durerea lor şi le suntem alături în aceste momente dificile.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în lumea celor drepți
și să-i dea odihnă veșnică.

 

 
14 noiembrie –Ziua Mondială a Diabetului

15 noiembrie 2017

Anual, la 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. În acest an, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile şi diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”.
Acest eveniment a fost însemnat în anul current prioritar prin activităţi de informare şi comunicare în adoptarea unui stil de viaţă sănătos de către femei, pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea generaţiilor viitoare, organizate şi desfăşurate de către Direcţia Sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chişinău şi Asociaţia Obștească Societatea Diabeticilor "Prodiab".
În această zi, Pretura sectorului Ciocana a găzduit punctul de testare a nivelului de glicemie în sânge şi de determinare a tensiunii arteriale la toţi doritorii în mod gratuit.
De aceste servicii au beneficiat angajaţii preturii, serviciilor şi instituţiilor publice, locuitorii sectorului.
Este important să conştientizăm că diabetul zaharat este o boală gravă şi incurabilă, ea nu menajează nici pe adulţi, nici pe copii. Ziua Mondială a Diabetului Zaharat reaminteşte oamenilor sănătoşi că există întotdeauna cei din apropiere care ar putea avea nevoie de ajutor şi susţinere. Scopul principal al activităţilor desfăşurate în cadrul evenimentului dat este ca fiecare persoană să conştientizeze că Sănătatea e o problema în care responsabilitatea îi aparține! Decizia îngrijirii ei o ia fiecare in deplină cunoștință de cauză! Medicul doar ajută si vă sfătuieşte.

 
Salvează o viață! Donează sânge voluntar!

14 noiembrie 2017

Stimaţi cetăţeni!

Salvează o viață! Donează sânge voluntar! Administrația IMSP AMT Ciocana lansează un apel către toată populația din sector, ce doresc să-și exprime solidaritatea față de cei care au nevoie astăzi de sânge și binevoiesc să salveze o viață. La data de 17.11.2017, în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic (str. Vadul lui Vodă, 80) se va organiza „Ziua de donare voluntară de sânge”.
Invităm persoanele cu suflet mare care doresc să doneze sânge de la orele 08.00 până la 13.00 cu buletinul de identitate.

 
Acţiuni cu şi pentru tineret

15 noiembrie 2014

În contextul Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 552 din 07.10.1996 cu privire la instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Tineretului” , în fiecare an, a doua zi de duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Tineretului.

În scopul realizării prevederilor Hotărîrii sus-numite , în perioada 10-14 noiembrie Pretura sectorului Ciocana a organizat și desfășurat un program amplu de activități cu caracter cultural, sportiv și educativ dedicate tinerilor din sector.

Astfel, la data de 11 noiembrie, în incinta Tearului municipal de păpuși „Guguță”, s-a desfășurat ora publică cu genericul „Să celebrăm viața!”, la care au fost invitați adolescenți din instituțiile preuniversitare din sector, dar și tineri din Centrele Comunitare ale Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Un aport considerabil la buna desfășurare a evenimentului l-a adus Asociația Obștească „Altruism”, dar și actorii Teatrului „Guguță”.

În același context, în perioada 12-14 noiembrie s-au desfășurat Campionatele sectorului Ciocana la fotbal şi tenis de masă, la care cele mai bune echipe au avut posibilitatea să cîștige diplome și cupe.

Șirul activităților pentru tineret îl va încheia finala concursului TVC, care va avea loc la data de 28 noiembrie, în sala de festivitați a Preturii.

Poze la subiect:

 
Un nou mod de informare a contribuabililor

20 noiembrie 2014

Recent, Serviciul Fiscal de Stat a lansat o nouă opțiune ”Diseminarea mesajelor”.

Modulul ”Abonare” este parte integrală din Sistemul informațional ”Diseminarea mesajelor”, care are drept scop îmbunătățirea procesului de informare a contribuabililor, simplificarea căilor de acces la informațiile necesare, înlăturarea lacunelor în procesul informării contribuabililor și diversificarea căilor de informare. Serviciul ”Diseminarea mesajelor” presupune îmbunătățirea semnificativă a informării contribuabililor precum și crearea de mesaje noi conform cerințelor acestora.

Serviciul lansat cuprinde mesaje destinate contribuabililor persoane fizice și contribuabililor persoane juridice. Mesajele propuse conțin atât informații publice, cât și notificări care necesită înregistrare sau autentificare pe portalul servicii.fisc.md, ceea ce va permite identificarea contribuabililor și livrarea informațiilor personalizate. Autentificarea va permite securizarea informațiilor ce pot conține secret fiscal.

Compartimentul destinat contribuabililor persoane fizice cuprinde:
- notificarea privind apropierea termenelor de achitare a obligațiilor fiscale cu o informație exhaustivă la compartimentul dat;
- noutăți fiscale care țin de activitățile actuale și relevante ale Serviciului Fiscal de Stat;
- calendarul fiscal ce conține informații despre termenele de prezentare a dărilor de seamă și termenele de achitare a obligațiilor față de buget, după categorii de contribuabili, cu referințe la cadrul legal;
- buletinul informativ al actelor legislative și normative adoptate în luna curentă și cele care au fost adoptate anterior, dar vor intra în vigoare în luna următoare emiterii buletinului;
- înștiințarea despre necesitatea depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală, prin care contribuabilului i se va aminti despre apropierea termenului de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală și a prevederilor legale aferente depunerii (necesită autentificare);
- notificarea despre obligațiile persoanelor fizice–cetățeni față de buget,care va fi expediată după ce contribuabilul a depus declarația pe venit și are înregistrate datorii sau supraplată la buget (necesită autentificare) etc.

Compartimentul destinat contribuabililor persoane juridice cuprinde:
- notificarea privind apropierea termenelor de achitare a obligațiilor fiscale cu o informație exhaustivă la compartimentul dat;
- noutăți fiscale care țin de activitățile actuale și relevante ale Serviciului Fiscal de Stat;
- calendarul fiscal ce conține informații despre termenele de prezentare a dărilor de seamă și termenele de achitare a obligațiilor față de buget, după categorii de contribuabili, cu referințe la cadrul legal;
- buletinul informativ al actelor legislative și normative adoptate în luna curentă și cele care au fost adoptate anterior, dar vor intra în vigoare în luna următoare emiterii buletinului;
- notificarea privind neprezentarea dărilor de seamă care va conține date privind dările de seamă (declarația privind TVA și declarația privind Accizele) care nu au fost prezentate în termenele stabilite de legislație (necesită autentificare);
- notificarea despre obligațiile agentului economic față de buget, care va conține cuantumul obligației nestinse față de buget,înregistrate în sistemul de evidență a Serviciului Fiscal de Stat la data notificării (necesită autentificare).

Modulul „Abonează-te la notificări prin e-mail” este disponibil pe portalul www.fisc.md la link-ul https://servicii.fisc.md/diseminare.aspx.
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 165