Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
27 octombrie - încorporarea în Armata Naţională

25 octombrie 2011

Pretura sectorului Ciocana, în comun cu Centrul Administrativ Militar Chişinău va desfăşura, joi, 27 octombrie, cu începere de la ora 8.00 , Ziua Recrutului în sectorul Ciocana.
Programul va include cuvîntările pretorului sectorului Ciocana şi ale oaspeţilor invitaţi, expoziţia de arme şi muniţii a Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, exerciţii demonstrative din activitatea de pregătire a viitorilor comandanţi prezentate de studenţii Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, concert prezentat de Centrul de Creaţie a Copiilor “Ghiocel”. Participanţii vor fi premiaţi cu diplome şi cadouri.
La acţiunea festivă de petrecere a recruţilor pentru îndeplinirea serviciului militar în Forţele Armate vor participa aproximativ 30 de recruţi din sectorul Ciocana, părinţi, elevi, veterani şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
 
Ziua Naţiunilor Unite

24 octombrie 2011

Organizaţia Naţiunilor Unite a fost înfiinţată pe 24 octombrie 1945 de către 51 de state angajate să menţină pacea cu ajutorul cooperării internaţionale şi securităţii colective.
În 1947, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Națiunilor Unite, care va fi dedicată informării popoarele din lume despre scopurile și realizările Organizației Națiunilor Unite și a câștigat sprijinul lor pentru activitatea sa.
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care declară 24 octombrie ca zi de sărbătoare și a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre.  
Republica Moldova nu constituie o excepţie în acest sens, la 2 martie 1992 primind statutul de membru al ONU.

 
Hramul Chişinăului - 2011

17 octombrie 2011

   Multă veselie şi voie bună în centrul capitalei! De asta au avut parte locuitorii şi oaspeţii Chişinăului, vineri, 14 octombrie 2011, cînd s-au împlinit 575 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Chişinău.
   Cu această ocazie, autorităţile locale au organizat un şir de manifestări cultural-artistice, oferind astfel, celor dornici de a petrece, momente de neuitat.
   Pe bd. Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Armenească şi Eminescu, Pretura sectorului Ciocana a reuşit să atragă curioşii prin:
   - concertul organizat, la care au evoluat artişti autohtoni consacraţi (Igor Cuciuc, Anişoara Puică, Ionel Istrati), colective artistice ale instituţiilor de învăţămînt (Centrul de Creaţie a Copiilor “Ghiocel”, liceul “Mihail Berezovschii”, liceul Constantin Negruzzi, liceul teoretic “Dacia” etc.);
   - programul estetic-decorativ al colegiului “Mondostud ART”;
   - expoziţia de fotografii a preturii sectorului Ciocana;
   - expoziţiile industriale şi vînzările agenţilor economici din sector (“MACON” SA, VASCONI-TEXTIL S.R.L, IUVAS S.R.L, “SERLAND-COM” S.R.L etc.). 
   După-amiază ploaia a mai alungat dintre petrecăreţi, dar mai mulţi dintre ei au preferat să nu lipsească de la manifestările organizate special pentru ei.
   Administraţia Preturii sectorului Ciocana aduce sincere mulţumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea sărbătorii „Hramul Chişinăului”, în speranţa că aceasta a fost pe măsura aşteptărilor.

Poze la subiect: 
<< Început < Anterior 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Următor > Sfârşit >>

Pagina 309 din 386

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 42 vizitatori online