Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Verificarea zonelor comerciale

Şedinţă de lucru - pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2008-200916 - 18 iulie 2008

   În zilele de 16 - 18 iulie 2008  Grupului de lucru pentru combaterea comerţului neautorizat de pe lîngă pretura de sector a verificat unele zone comerciale ale sectorului si anume, bd. Mircea cel Bătrîn 1, 2, în care vânzătorii ambulanţi desfăşoară comerţ ilegal, fără să deţină autorizaţiile şi avizele necesare.
   Controlul a urmărit în primul rînd modul în care sunt respectate normele legale pentru desfăşurarea activităţilor comerciale, ţinîndu-se seama şi de sesizările venite de la cetăţeni, cu referire la provenienţa incertă a mărfurilor comercializate, incomodităţile la care este supus traficul pietonal, condiţiile antisanitare de comercializare etc.
   Bilanţul controlului este următorul:
-    agenţi economici şi persoane controlate - 37;
-    agenţi economici şi persoane avertizate - 25;
-    sancţiuni aplicate în temeiul Codului Administrativ, art. 156/2 - 2;
-    administraţia pieţei SRL ”Agro Mondial” din str.Ginta Latină, 18 a creat locuri pentru comercializarea florilor de cameră de către persoane fizice;
-    Comisariatul de Poliţie s-a obligat să stabilească posturi permanente în zonele respective.
   Pretura sectorului Ciocana va continua aceste acţiuni în scopul protejării în continuare a consumatorilor, prevenirii situaţiilor epidemiologice condiţionate de boli diareice, care pot apărea în urma consumului produselor uşor alterabile, procurate de la persoanele, care comercializează neautorizat în stradă şi  asigurării unui comerţ civilizat în limitele legislaţiei în vigoare.

 
Preluare de bune practici

La 21.03.2008 o echipă de funcţionari publici din Pretura sectorului Ciocana s-a deplasat la  ASEM, pentru a face cunoştinţă cu primul  Business Incubator academic din Moldova. Incubatorul este o componentă a Centrului de plasament al studenţilor din cadrul ASEM. Directorul Incubatorului de afaceri este Aurelia Braguţa, concomitent  preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTIM).     
În timpul discuţiei s-a constat, că ...

 

 
Perspective de cooperare cu ONG
     În scopul stabilirii  relaţiilor de colaborare între administraţia publică şi  organizaţiile neguvernamentale din mun. Chişinău, vineri 15 februarie 2008, un grup de funcţionari publici din cadrul Preturii sectorului Ciocana au efectuat o vizită de documentarea la Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”. În timpul vizitei, directorul executiv al Asociaţiei, d-na Tatiana Tofan a comunicat celor prezenţi despre spectrul de servicii oferite persoanelor în dificultate. Pe parcursul a trei ani, mai bine de 7 mii de persoane aflate în dificultate au beneficiat de asistenţă şi anume:

  -  Adăpost de urgenţă în situaţie de criză;

  -  Cazare şi hrană gratuite;

  -  Asistenţă socială;

  -  Consiliere psihologică;

  -  Medierea relaţiilor cu partenerul, precum şi alţi membrii ai familiei;

  -  Grup de suport;

  -  Consultanţă juridică;

  -  Asistenţă medicală pentru victime, reabilitarea agresorilor;

  -  Suport pentru plasarea în cîmpul muncii;

  -  Intermedierea relaţiei victimei cu alte instituţii abilitate să intervină în soluţionarea problemei.

     În prezent la "Refugiul Casa Mărioarei",serviciile se acordă de o echipă de specialişti constituită din 7 persoane, în regim non-stop, graţie suportului acordat de  organizaţia din Suedia de ajutor individual „IM/SOIR”.

     În urma vizitei s-a stabilit necesitatea continuării relaţiilor de colaborare între Pretura sectorului Ciocana şi Asociaţia obştească „Refugiul Casa Mărioare”, pentru a diversifica şi îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prestate în mun. Chişinău. Printre activităţile de viitor a fost considerat oportun organizarea unei mese rotunde în incinta Preturii sectorului Ciocana cu participarea reprezentanţilor instituţiilor publice şi a organizaţiilor obşteşti active în domeniul social.

Asociaţia obştească "Refugiul Casa Mărioarei”,  a fost fondată la 10 ianuarie anul 2000, la iniţiativa regretatei Antonina Lucinschi.

Adresa: şos. Hînceşti 4, mun. Chişinău.
 
<< Început < Anterior 301 302 303 304 305 306 307 308 Următor > Sfârşit >>

Pagina 308 din 308

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 21 vizitatori online