Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Cum ne punem pe picioare după sărbători?...

6 ianuarie 2012

Tuturor ne plac sărbătorile şi le petrecem, în cea mai mare parte a timpului, împreună cu prietenii şi familia, în jurul mesei (prăjituri, cozonac, sarmale, piftie, friptură). După o astfel de perioada “încărcată”, s-ar putea să avem ceva probleme cu digestia, cu tranzitul intestinal, să ne simtim balonaţi şi fără putere.
Iată cîteva sfaturi pentru cei care cu greu pot reveni la modul de viaţă normal de pînă la sărbători:
- pe primul loc ar fi revenirea la mersul pe jos, urcat/coborît scări, mersul la sală; orice fel de efort fizic este binevenit; - nu te apuca imediat de exerciţii foarte grele, ci revino treptat la bunele obiceiuri de dinainte; 
- încearcă să renunţi la mîncărurile nesănătoase rămase de la Sărbatori: scapă de dulciuri, sarmale, mîncăruri grele, şi cumpără provizii noi, alimente proaspete, legume, fructe; orice ar fi, nu te infometa;
- bea cît mai multă apă pe tot parcursul zilei; apa este un diuretic natural, te “spală” de toxine, şi previne retenţia de fluide; bea apă călduţă cu lămîie de dimineaţă, pe stomacul gol - apa la temperatura corpului este mai bine primită de organism decît cea rece, iar lămîia ajută la digestie; 
- încearcă să revii cu somnul la normal; atunci cînd organismul este privat de somn, declanşează hormonii de stres, care, la rîndul lor provoaca foame. Somnul este cel mai bun remediu împotriva mîncatului fara rost.
 
La Mulţi Ani!

29 decembrie 2011

Cu fericire, sănătate şi voie bună,
Pretura sectorului Ciocana,
Vă transmite cele mai frumoase gînduri şi cele mai calde urări de belşug. Să întîmpinaţi Sărbătorile cu pace şi căldură în suflet, plini de speranţă şi de încredere.
Să vă dea Dumnezeu putere pentru
a vă îndeplini toate visele. Să aveţi parte de realizări depline, fericire şi prosperitate în Anul care vine.
Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

Administraţia preturii
 
Cea mai frumoasă compoziţie de Crăciun şi Anul Nou

26 decembrie 2011

Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, în incinta Preturii sectorului Ciocana a fost organizată o expoziţie a lucrărilor executate cu măiestrie de către elevii din instituţiile preuniversitare din sector: şcolile primare nr.12, nr.83 "Grigore Vieru", nr.95, liceele „Ginta Latină”, „Mihail Berezovschi”, „Petru Zadnipru”, „Dacia”, „Tudor Bubuiog”, liceul cu profil sportiv nr. 2, „Olimp”, Centrul de creaţie a Copiilor „Ghiocel”.
Vineri, 23 decembrie 2011, odată cu inaugurarea bradului din sector, au fost premiate cele mai frumoase compoziţii, executanţii cărora au fost menţionaţi cu diplome.

Vă invităm să admiraţi lucrările:

 
<< Început < Anterior 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Următor > Sfârşit >>

Pagina 304 din 386

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 26 vizitatori online