Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Mesaj către mediul de afaceri

11 iunie 2013

Pretura sectorului Ciocana anunţă despre desfăşurarea Programului de atragere a remitenţilor în economie "PARE 1+1", destinat lucrătorilor migranţi sau rudelor de gradul întîi ai acestora, care doresc să investească în iniţierea sau extinderea unei afaceri în Republica Moldova.

Programul tinde să faciliteze accesul la finanţare a migranţilor şi să-i reintegreze în societate, contribuind totodată la stimularea transferurilor băneşti pe căi oficiale, introducerea ideilor noi de afaceri inspirate din bunele practici ale ţărilor gazdă ale migranţilor, creînd astfel o pîrghie eficientă pentru implementarea acestora.

Pentru asigurarea durabilităţii afacerilor finanţate din program, întreprinderile sunt ghidate pe parcursul a 24 de luni în desfăşurarea unei activităţi eficiente şi rentabile.

Condiţiile de bază pentru participare la Programul "PARE 1+1" şi informaţiile detaliale pot fi accesate pe pagina web a Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii : www.odimm.md
 
Implică-te activ!

10 iunie 2013

Pretura sectorului Ciocana anunţă despre organizarea Zilei mondiale a donatorului de sînge, vineri, 14 iunie 2013, în incinta Sălii de festivităţi a preturii (bd. Mircea cel Bătrîn, 4/3).

Informaţii utile:

Înainte de donare:

 • Odihniti-va bine în noaptea de dinaintea donarii.
 • Mîncati ceva usor înainte de donare.
 • Consumati mai multe lichide pentru a înlocui volumul pe care îl veti dona. Evitati însa ceaiul, cafeaua sau alte bauturi ce contin cofeina.
 • Consumati alimente bogate în fier – carne rosie, peste, ficat, fasole, cereale îmbogatite cu fier, stafide sau prune.
 • Evitati mîncarurile grase ca hamburgerii, cartofii prajiti ori înghetata înainte de donare. Testele pentru infectii facute asupra sîngelui donat, pot fi afectate de grasimi – lipide – ce apar în sînge la cîteva ore dupa ce au fost consumate mîncarurile grase.

În timpul donarii:

 • Purtati haine cu mîneci care se pot ridica usor mai sus de cot.
 • Relaxati-va!

După donare:

 • Imediat dupa donare puteti servi un sandwich si un suc daca simtiti nevoia
 • Rehidratati-va consumînd lichide.
 • Daca va simtiti ametit, întindeti-va, preferabil cu picioarele mai sus, pîna cînd senzatia trece.
 • În cazurile rare cînd mai au loc usoare sîngerari dupa îndepartarea bandajului, apasati locul respectiv si tineti bratul ridicat timp de 3-5 minute.
 • Daca apar sîngerari sau vînatai sub piele, aplicati comprese reci pe locul respectiv în primele 24 de ore.
 
Daruri pentru copii

06 iunie 2013

Miercuri, 05 iunie 2013, în sectorul Ciocana au continuat acţiunile consacrate Zilei internaţionale a copilului.

Pretura sectorului Ciocana, de comun cu agenţii economici din sector, au înmîmat cadouri de sărbătoare la 21 de copii cu dizabilităţi (invalizi de gradul I, imobilizaţi la pat).

Cu această ocazie, reprezentanţii administraţiei publice locale au transmis copiilor zîmbete şi voie bună, iar părinţilor curaj, sănătate şi răbdare pentru a reuşi să fie în continuare alături de copii, sprijinindu-i şi oferindu-le tot de ce au nevoie.

 

 
<< Început < Anterior 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Următor > Sfârşit >>

Pagina 301 din 410

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 39 vizitatori online