Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Memorie veşnică eroilor

5 martie 2009

  Întru comemorarea eroilor căzuţi pe cîmpurile de luptă în conflictul armat din stânga Nistrului, Pretura sectorului Ciocana împreună cu Asociaţia veteranilor de război “Combatant” au organizat pe data de 2 martie curent o masă de pomenire pentru 100 de văduve, veterani şi invalizi ai războiului din 1992.   
  În acest scop de la contul extrabugetar al preturii au fost alocate 5,8 mii lei. Concomitent, la organizarea întrunirii date au contribuit SRL”Atema”, SRL ”Agro Mondial”, ÎI.”Brutăria Cojocari”, etc.   
  Acţiunea a fost precedată de un minut de reculegere a persoanelor care şi-au jertfit viaţa pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. 
  La masă au fost prezenţi pretorul sectorului Ciocana, dna Galina Bostan şi vicepretorul, Anatolie Portnoi.

 
Campionatul sectorului Ciocana la volei

3 martie 2009

  În zilele de odihnă, 28 februarie şi 1 martie anul curent, în sălile de sport a Liceului teoretic cu profil sportiv nr.2, Pretura sectorului Ciocana a organizat desfăşurarea Campionatul sectorului Ciocana la volei – „Mărţişor 2009”.
  La Campionat au participant următoarele echipe: S.A. „Moldovahidromaş”, S.A. „Electrocon”, S. A. „C.E.T – 2”, Liceul teoretic cu profil sportiv nr.2, Clubul „Sănătatea”, S.A. „Cuvîntul Copiilor”, Comisariatul de Poliţie sectorul Ciocana, Liceul teoretic „M. Berezovschi”, S.A. „TUTUN C.T.C”.
  În rezultatul competiţiilor, locul 1 (unu) a fost obţinut de echipa Clubul „Sănătatea”, locul 2 (doi) l-a obţinut echipa S.A. „C.E.T – 2”, Locul 3 (trei) l-a obţinut echipa Liceului teoretic cu profil sportiv nr.2. Echipele învingătoare au fost premiate cu o cupă de volei, diplome de gradul respectiv şi cadouri de preţ.

Poze la subiect:

 
Salubrizarea teritoriului – necesitate vitală

27 februarie 2009

  Cu toţii am vrea să trăim într-o localitate civilizată, să avem o capitală curată, frumoasă şi luminoasă, să renaştem tradiţiile şi să păstrăm vestigiile istoriei lăsate de strămoşii noştri. Atitudinea omului faţă de mediul în care trăieşte trebuie să poarte grija gospodarului faţă de bunul său, căci natura este pentru om avutul cel mai preţios.
  Deşi anual se organizează luna salubrizării, pe parcursul căreia se face curat, imediat după aceasta totul revine aşa cum a fost. Gunoiul este aruncat la întîmplare sau este transportat în locuri neautorizate.
  E timpul să constientizăm că e în puterea noastră să schimbăm lucrurile spre bine incepînd cu cartierul unde locuim, localul de muncă, strada pe care ne deplasăm caci orasul incepe de la casa fiecăruia dintre noi.
  În acest context, Autoritatea Publică Locală întreprinde acţiuni concrete în vederea familiarizării cetătenilor cu esenţa problemei, stimulării participării active a populaţiei, agenţilor economici în asigurarea salubrizării eficiente a teritoriilor adiacente blocurilor locative, oficiilor gestionate, unităţilor comerciale etc.
  Această temă a fost abordată la şedinţa Comisiei de sector pentru controlul ordinii sanitare, care a avut loc pe data de 20 februarie 2009 . La ea au participat membrii Comisiei sus numite, reprezentanţi ai Direcţiilor municipale, şefi de secţii ale preturii de sector şi agenţi economici, care desfăşoară activitatea antreprenorială în pasajul subteran din str. Alecu Russo, 59/6.
  Dl Nicolae Grajdian, vicepretor, a menţionat că în pasajul subteran şi teritoriul adiacent starea sanitară este nesatisfăcătoare: deşeurile se depozitează neregulamentar - pe teritoriul adiacent pasajului.
  Pornind de la faptul, că pasajul subteran este proprietate publică şi activităţile antreprenoriale se desfăşoară în baza contractelor de locaţiune între agenţi economici şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a Consiliului municipal Chişinău, ambele părţi dispun de drepturi şi obligaţiuni, care nu totdeauna se respectă.
  În rezultatul discuţiilor contractanţii au dat asigurări, că în termen de 10 zile vor întreprinde măsuri în vederea reglării situaţiei create.

Poze la subiect:

 
<< Început < Anterior 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Următor > Sfârşit >>

Pagina 293 din 305

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 59 vizitatori online