Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
"Sînge nou pentru omenire"

15 iunie 2010

La o singură donare se prelevează aproape o jumătate de litru de sânge, prea puţin ca să-l afecteze pe donator, suficient cât să salveze vieţile a trei persoane.
Ziua Mondială a Donatorului de sînge se marchează în fiecare an pe data de 14 iunie, tema acestui an fiind „Sânge nou pentru omenire“.
La 13 iunie curent, viceministrul sănătăţii, dl Gheorhe Ţurcanu, directorul adjunct al CNTS, dl Alexandru Gherman şi pretorul sectorului Ciocana, Dna Galina Bostan, au fost prezenţi la centrul mobil de colectare a sîngelui, amplasat în incinta Preturii sectorului Ciocana, unde au salutat pe cei prezenţi şi au înmînat diplome donatorilor.
Conform datelor prezentate de Centrul naţional de transfuzie a sîngelui, în total în republică, au fost amenajate 14 puncte mobile de colectare a sîngelui unde au donat peste 1000 de voluntari prin urmare:
- în nordul ţării au fost instalate 4 puncte mobile, au donat 300 voluntari;
- în centrul şi sudul ţării  – 4 puncte mobile, au donat 200 voluntari;
- în or. Bălţi au donat 76 voluntari;
- în or. Chişinău – 6 puncte mobile unde au donat peste 500 de voluntari;
Pe parcursul zilei 67 de ciocăneni s-au oferit să doneze sînge contribuind astfel cu aproximativ 27 litri de sînge.

Poze la subiect: 
Nu fi indiferent. Participă şi tu!

11  iunie  2010

Conform Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 78 din 12 februarie 2010, se stabileşte drept zi de audienţă fiecare a treia zi de marţi din lună a membrilor Guvernului, conducătorilor autorităţilor administrative cu cetăţenii în teritoriu.
Marţi, 15 iunie 2010, ora 10.00 în incinta
Preturii sectorului Ciocana, bir. 13 va avea loc
întîlnirea cetăţenilor cu
dl Vadim Pistrinciuc, viceministrul muncii,
protecţiei sociale şi familiei.
Invităm toţi cetăţenii pentru a aborda
probleme de diferit gen.
 
Donează sînge! Dăruieşte o picătură de viaţă!

4 iunie 2010

În data de 14 iunie se va marca Ziua Mondială a Donatorului de Sînge. Cu acest prilej, duminică, 13 iunie 2010 Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate va organiza evenimentul public de celebrare a Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge cu genericul “Un sînge nou pentru omenire”.
Aşa cum au solicitat şi donatorii de sînge, evenimentul va include şi desfăşurarea unei colecte de sînge, între orele 10.00 si 14.00 în incinta Preturii sectorului Ciocana, str. Mircea cel Bătrîn 4/3, la care este chemată pentru participare activă toată populaţia sectorului Ciocana.
Scopul primordial a Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge – 14 iunie este crearea angajamentului:
• A celor sănătoşi, de a deveni donatori voluntari permanenţi;
• A donatorilor existenţi, de a continua să doneze cu regularitate;
• A comunităţii, de a promova donarea voluntară neremunerată şi de a micşora numărul de donări-rude prin fortificarea programelor de promovare şi educare a donatorilor;
• A centrelor de transfuzie a sîngelui, de a asigura cele mai înalte standarde în procesul de preparare a produselor sanguine;
• A clinicienilor, de a indica transfuzie de componente sanguine cînd nu există tratamente alternative şi de a asigura securitatea procesului de transfuzie;
Aportul Domniilor Dumnevoastre prin donarea de sînge, stimaţi cetăţeni ai sectorului Ciocana, vor asigura o desfăşurare cu succes a Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge, contribuind la apropierea omenirii cu încă un pas de donarea de sînge voluntară şi neremunerată.

Fii sigur, fiecare dintre noi deţine puterea de a contribui la salvarea de vieţi omeneşti.

Alătură-te echipei de donatori voluntari sistematici! Vino la punctul de colectare a sîngelui! Pretura sectorului Ciocana, str. Mircea cel Bătrîn 4/3 13 iunie 2010, orele 10.00-14.00

 
<< Început < Anterior 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Următor > Sfârşit >>

Pagina 293 din 340

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 27 vizitatori online