Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Delegaţie din Bulgaria în vizită la Pretura sectorului Ciocana

  La 27 aprilie 2010, Pretura sectorului Ciocana a fost vizitata de o delegaţie formată din reprezentanţi din Bulgaria: Martin Tinchev, viceguvernator regional or. Sofia, Irena Ilieva, manager de proiecte, membră a Asociaţiei de drept public internaţional şi relaţii internaţionale, Danka Mateeva, primar al municipiului Ivanovo, regiunea Ruse şi reprezentanţi din România: Marius-Daniel Bujor, director al Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Iaşi, Costel Bătrânu, consilier, Biroul de Consiliere pentru cetăţeni.
  Vizita face parte din programul de studiu al delegaţiei, în Republica Moldova, în cadrul proiectului „Implicarea civică în promovarea transparenţei la nivel decizional local”.
  Tema de discuţie a fost „Asigurarea transparenţei în adoptarea deciziilor locale: Deficienţe şi bunele practici”.
  În cadrul acestei întâlniri s-a discutat şi despre practica implementării proiectelor în activitatea administraţiei publice locale pentru diferite domenii de activitate în ţările europene. Un alt subiect pus în discuţie a fost activitatea Birourilor de consiliere pentru cetăţeni care activează în primării şi care serveşte drept exemplu pentru a fi implementat şi la Pretura sectorului Ciocana. De asemenea o practică demnă de a fi apreciată este faptul că în instituţiile de învăţămînt din multe oraşe europene se predă istoria cunoaşterii oraşului natal.
  Această întâlnire a constituit o nouă ocazie pentru dezvoltarea de parteneriate benefice pentru funcţionarii publici din diferite ţări.
  Vizita partenerilor bulgari şi români reprezintă o reafirmare a sprijinul ştiinţific acordat Academiei de administrare publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova în dezvoltarea resurselor umane în domeniul administraţiei publice locale din Republica Moldova.

 
"Omul pentru natură şi natura pentru om"

27 aprilie 2010

În sectorul Ciocana continuă acţiunile de salubrizare care au fost demarate la indicaţia Guvernului Republicii Moldova la data de 22.03.2010 pe întreg teritoriul ţării.
  Conform programului de salubrizare zilnic sunt lichidate 1 – 2 gunoişti şi 20 – 25 microgunoişti care sunt formate neautorizat la periferiile sectorului.
  La îndeplinirea lucrărilor sunt antrenaţi agenţii economici care contribuie cu tehnică specială.
  Deşeurile menajere reprezintă un deosebit pericol în aspect sanitar-igienic şi epidemiologic, deoarece calea de formare a lor trece prin aşezări urbane şi rurale, starea sanitară a carora depinde de cantitatea resturilor menajere, structura şi localizarea lor. Deşeurile menajere au o mare diversitate compozitională (hîrtie, carton, resturi alimentare, mase plastice, metale, sticlă, ceramică, cenuşă, praf, etc.) şi fiind amplasate în locuri neamenajate şi foarte extinse, deseori incendiate, ele reprezintă un pericol semnificativ nu numai pentru mediul înconjurator, dar şi pentru sănătatea populaţiei.
  De aceea Pretura sectorului Ciocana face apel către toţi agenţii economici şi cetăţeni de a contribui la acţiunile de salubrizare şi totodată de a nu arunca gunoiul în locuri neautorizate, acesta poate fi depozitat la gunoiştea autorizată care se află pe str. Uzinelor (mina „Purcel”).

Poze la subiect:

Natura este cea care ne menţine pe noi vii – iar noi ce facem? 

 

Pretura sectorului Ciocana ” Vă îndeamnă să ieşiţi în natură şi să-i dăm o mână de ajutor

 
Atenţie pietoni!

27 aprilie 2010

  Luni, 26 aprilie demarează operaţiunea „Pietonul” care va dura pînă la data 2 mai 2010, care va monitoriza comportamentul persoanelor în timpul traversării străzilor.
  Drept urmare a analizării situaţiei accidentare, vor fi desemnate orele zilei şi sectoarele de concentrare a accidentelor de circulaţie, în special a celor cu implicarea pietonilor, unde şi urmează a fi amplasaţi agenţii de circulaţie.
„O întrebare ar fi: câţi dintre noi traversează strada regulamentar?
Un exemplu: coborâm din maşină sau autobus, magazinul unde dorim să mergem este exact în faţa noastră, iar trecerea de pietoni la 20-30 m distanţă. Câţi dintre noi merg până la trecere? Fiecare gândim: ”ei, doar nu mi se întâmplă tocmai mie ceva, imediat am fugit dincolo! Doar văd că nu vine nici o maşină, ori până ajunge aici şi eu sunt dincolo deja!”, „o prostie să mai merg degeaba până la trecere, pierd timpul doar!” Ni se pare cunoscut, nu? Niciodată nu gândim că s-ar putea să fie ultima dată când traversăm... Mai e o chestiune legată de traversare. Sunt pieton, traversez regulamentar. Oare sunt ferit de orice pericol dacă sunt pe zebră, ori traversez la semnalul verde? Din păcate, ultimele evenimente rutiere grave ne spun că NU. Unii pietoni se hazardează pur şi simplu, susţinând că „ei au prioritate”. E adevărat, însă uităm că unii şoferi nu sunt atenţi, ori e posibil să nu poată opri maşina la timp…oare după ce am fost grav răniţi, ori…mai rău, ne ajută foarte tare că am avut prioritate, vindecă asta rănile noastre? Nu prea…de aceea e bine să avem mereu în primul rând grijă de noi, să nu lăsăm asta în seama altora... - traversaţi strada doar prin locurile permise; - asiguraţi-vă înainte de a vă angaja în traversare; - nu uitaţi, pietonul se opreşte mai uşor decât autovehiculul, în condiţii dificile de drum; - supravegheaţi copiii, atunci când sunt participanţi la traficul rutier! Nu le daţi exemple negative legate de respectarea normelor rutiere!
HAIDEŢI SĂ ACORDĂM CU TOŢII PRIORITATE VIEŢII NOASTRE!
AI O SINGURĂ VIAŢĂ! PREŢUIEŞTE-O!!

 
<< Început < Anterior 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Următor > Sfârşit >>

Pagina 283 din 326

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 44 vizitatori online