Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Peste 10 mii de persoane din sectorul Ciocana au solicitat compensaţii la transportul public

19 noiembrie 2009

  Conform deciziei Consiliului municipal Chişinău nr. 8/8 din 15 septembrie 2009 cu privire la stabilirea tarifelor pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău şi Regulamentului privind modalitatea de acordare şi achitare a compensaţiilor nominative în transportul urban, beneficiază de compensaţii persoanele care au domiciliul în Chişinău şi al căror venit lunar nu depăşeşte 1450 lei. 
  Direcţia Asistenţă Socială din sectorul Ciocana pînă la moment a primit 10034 cereri dintre care 2962 sunt invalizi de toate categoriile, 6547 pensionari, 328 şomeri şi 180 persoane încadrate în cîmpul muncii, suma compensaţiilor constituind 702380 lei. 
  Pentru a primi compensaţie la transportul public, pensionarii urmează să prezinte la Direcţia de asistenţă socială Ciocana (bd. Mircea cel Bătrîn 5/2), copia buletinului de identitate sau a paşaportului de tip sovietic şi legitimaţia de pensionar. Persoanele angajate în câmpul muncii, trebuie să prezinte certificatul de salariu care confirmă că venitul mediu lunar nu depăşeşte suma de 1450 lei, iar şomerii vor prezenta certificatul de şomer, eliberat de Secţia pentru ocuparea forţei de muncă din sector (bd. Mircea cel Bătrîn 5/3). Invalizii vor prezinta copia buletinului de identitate şi certificatul de invaliditate.
  Compensaţia poate fi ridicată  lunar, prin intermediul Băncii de Economii sau Oficiilor Poştale.

 
Paza bună trece primejdia rea

6 noiembrie 2009

  O nouă zi aduce noi cazuri de confirmare a virusului A(H1N1). Pînă la moment în sectorul Ciocana au fost înregistrate 4 cazuri suspecte şi 2 cazuri confirmate pozitiv de gripă pandemică. Persoanele confirmate pozitiv sunt studenţi, unul fiind de la Universitatea de Stat din Moldova, cealaltă persoană este de la Colegiul de Informatică din sectorul Botanica.
  Medicii recomandă respectarea următoarelor reguli: 

  REGULA 1. SPĂLAŢI
• Spălaţi-vă des pe mîini cu săpun.
• Curăţaţi şi dezinfectaţi suprafeţele, folosind detergenţi de uz casnic. Igiena mîinilor este o măsură importantă de prevenire a răspîndirii gripei. Spălatul cu săpun înlătură şi omoară microbii. Cînd nu aveţi posibilitatea să vă spălaţi cu săpun, folosiţi şerveţele cu alcool sau dezinfectante. Curăţarea şi dezinfectarea regulată a suprafeţelor (mese, mînerele uşilor şi a scaunelor etc.) va distruge virusul. 
  REGULA 2. RESPECTAŢI DISTANŢA ŞI ETICHETA
• Evitaţi contactul apropiat cu persoanele bolnave. Respectaţi distanţa de cel puţin 1 metru de la persoana bolnavă.
• Evitaţi călătoriile, locurile aglomerate.
• Acoperiţi-vă gura şi nasul cu batista atunci cînd tuşiţi sau strănutaţi.
• Evitaţi să atingeţi cu mîinile ochii, nasul sau gura. Virusul gripal se răspîndeşte pe aceste căi.
• Nu scuipaţi în public.
• Purtaţi masca sau alte mijloace de protecţie, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii. Virusul se răspîndeşte uşor de la persoana bolnavă la cea sănătoasă pe calea aerului (strănut, tuse), de aceea este nevoie de a respecta distanţa de cel puţin 1metru de la persoana bolnavă, iar atunci cînd tuşiţi sau strănutaţi – să acoperim gura şi nasul cu batista de unică folosinţă pe care, după utilizare, o plasăm într-o pungă de unică folosinţă. Evitînd să mergem în locurile aglomerate, reducem riscul îmbolnăvirii. REGULA  
REGULA 3. INFORMAŢI-VĂ
• Informaţi-vă dvs. şi pe alte persoane despre gripă Respectaţi un mod de viaţă sănătos.
• Urmăriţi anunţurile şi recomandările medicilor referitoroare la gripă.
• Respectarea unui mod de viaţă sănătos va mări capacitatea organismului de a lupta cu o eventuală îmbolnăvire. Practicaţi obiceiuri sănătoase – somn adecvat, consumarea alimentelor nutritive bogate în proteine, vitamine şi minerale şi un mod de viaţă fizic activ.

 
Sa finalizat conectarea fondului locativ la agentul termic

5 noiembrie 2009

  Conform dispoziţiei primarului general al municipiului Chişinău nr.682-d din 19 octombrie 2009 „Cu privire la deschiderea sezonului de încălzire 2009-2010 în municipiul Chişinău”, în sectorul Ciocana primordial au fost conectate la agentul termic instituţiile preşcolare şi preuniversitare. Ulterior, au fost conectate şi 29 blocuri locative, care conform cerinţelor S.A. „Termocom”, au avut achitările de 100 %. 
  Începînd cu data de 02.11.2009 furnizorul a acceptat eliberarea bonurilor şi conectarea blocurilor locative care au achitat 50 % şi mai mult. În perioada 02-04.11.2009, în sector, au fost conectate la agentul termic toate blocurile locative.

 
<< Început < Anterior 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Următor > Sfârşit >>

Pagina 275 din 308

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 22 vizitatori online