Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Alegeri anticipate

Alegeri anticipate19 iunie 2009

 Stimaţi cetăţeni, conform Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 2243-IV din 15 iunie 2009, a fost stabilită data de 29 iulie 2009 pentru desfăşurarea alegerilor în noul Parlament.
  Pentru a vă informa despre organizarea şi pregătirea desfăşurării alegerilor anticipate din 29 iulie 2009, am creat o nouă rubrică „Alegeri anticipate 2009”.

  Pentru a beneficia de informaţii suplimentare, puteţi apela la numerele de telefon: 33-19-30; 33-19-26; 33-19-36; 33-18-09. Totodată puteţi să vă adresaţi în birourile nr. 12; 14; 15, Pretura sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrîn, 4/3.

  Persoanele cu drept de vot care nu dispun de viză de domiciliu în mun. Chişinău (sectorul Ciocana), cel  tîrziu cu 32 de zile înainte de data alegerilor, au dreptul să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.

  Pentru a beneficia de acest drept este necesar să vă prezentaţi cu buletinul de identitate, pentru a depune declaraţia privind noul loc de şedere, în biroul nr.14 la Pretura sectorului Ciocana (program de lucru 08.00 – 12.00 şi 13.00 – 19.00), tel. 33-19-36.

  Declaraţia privind noul loc de şedere poate fi descărcată de aici .
 
Competiţiile echipelor sanitare

5 iunie 2009

  În conformitate cu Dispoziţia Pretorului sectorului Ciocana nr.01-10/67 din 10.04.09 “Cu privire la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sanitare” la data de 04.06.09 s-au desfăşurat competiţii între echipele sanitare din sectorul Ciocana, la care au participat întreprinderile din sectorul Ciocana: ÎS “Fabrica de sticlă din Chişinău” SA, ÎM ”Efes Vitanta Moldova Brewery” SA, Parcul de troleibuse nr.3 şi ÎM “Farmaco” SA.
  Competiţiile echipelor sanitare sînt o metoda efectivă de instruire şi educare a lor. 
  Ele se desfăşoară cu scopul:
  - perfecţionării cunoştinţelor teoretice şi consolidării deprinderilor practice a echipelor sanitare;
  - efectuării totalurilor lucrului echipelor sanitare în acordarea primului ajutor medical populaţiei, efectuării măsurilor de asanare şi antiepidemice în ajutorarea organelor ocrotirii sănătăţii;
  - controlului stării de înzestrare a echipelor sanitare, pregătirii lor către acţiuni în condiţiile dificile ale calamităţilor naturale, avariilor tehnogene şi catastrofelor;
  - determinării celor mai bune echipe sanitare şi depistării lacunelor în pregătirea lor.
  Programul competiţiilor reprezintă 5 etape: Etapa I: Controlul înzestrării echipelor sanitare şi iscusinţa folosirii ei. Etapa II: Lucrul echipelor sanitare în raioanele calamităţilor naturale şi avariilor la întreprinderile industriale. Etapa III: Lucrul echipelor sanitare pe teritoriul poluat cu deferite substanţe toxice. Etapa IV: Lucrul echipei sanitare în focarul de boli infecţioase. Etapa V: Lucrul echipelor sanitare în secţia spitalicească privind îngrigirea sinistraţilor şi bolnavilor.
  În rezultatul evaluării cunoştinţelor în domeniul acordării primului ajutor medical şi înzestrării acestora cu echipament necesar, de către Colegiul de arbitri ai IMSP AMT Ciocana, s-au calificat pe următoarele locuri:
  Locul I: ÎS “Fabrica de sticlă din Chişinău” SA.
  Locul II: ÎM ”Efes Vitanta Moldova Brewery” SA.
  Locul III: Parcul de troleibuse nr.3.
  Locul IV: SA “Farmaco”.
  Echipele au fost menţionate cu diplome, premii băneşti şi cadouri de preţ.
  Aducem mulţumiri agenţilor economici din sector pentru susţinerea materială la desfăşurarea competiţiilor, şi anume: SA “Macon”, ÎSAP cantina “Adolescenţa”, ÎCS “Coca-cola îmbuteliere Chişinău” SRL.

Poze la subiect: 
Pe pămîntul mare, un copil e-o floare

3 iunie 2009

  La 1 iunie 2009, de Ziua Mondială a Copiilor, în scuarul Direcţiei educaţie, tineret, sport (str. Alecu Russo, 57) a avut loc acţiunea cultural – artistică cu genericul „Pe pămîntul mare, un copil e-o floare”.
  Organizatori: Pretura sectorului Ciocana, Direcţia educaţie, tineret, sport şi Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului.
  La manifestare au participat circa 300 de copii din instituţiile preşcolare şi preuniversitare din sector. În programul cu numere artistice au evaluat copiii din Centrul de Creaţie „Ghiocel”, din centrele comunitare, precum şi ansamblul de dans modern din comuna Bubuieci. La fel, au fost organizate: loteria „Bileţelul norocos”, concursul desenelor pe asfalt, alte concursuri distractive.
  Tuturor participanţilor le-au fost oferite cadouri, dulciuri. SRL „Stimont” a pus la dispoziţia copiilor şi oaspeţilor băuturi răcoritoare – cvas.
  În aceeaşi zi a avut loc întrunirea conducerii preturii cu cei mai dotaţi copii din sector. Delegaţii au fost selectaţi de către instituţiile de învăţămînt în baza meritelor obţinute pe parcursul anului de studii 2008-2009 în cadrul olimpiadelor pe obiecte, în cadrul concursurilor artistice şi competiţiilor sportive municipale, republicane şi internaţionale.
  Astfel, printre participanţi la întrunire s-au aflat: Victor Viţu, elev al liceului sportiv nr.2, campion mondial la lupte marţiale, Serioghina Valeria, eleva gimnaziului „Orizont”, diplomanta olimpiadei de matematică din Bulgaria, Tatiana Ilescu, absolventa liceului „Gaudeamus”, laureata mai multor concursuri internaţionale a artiştilor de circ şi alţii.
  În program a avut loc un schimb de păreri referitoare la evoluţia social-economică a sectorului, îmbinat cu evaluarea artistică a tinerilor talente, inclusiv din rîndurile invitaţilor.
  Copiilor din instituţiile de învăţămînt preuniversitar le-au fost înmînate diplome, iar micuţilor de la instituţiile de învăţămînt preşcolar – seturi de cărţi pentru copii.
  În cadrul programului manifestărilor cultural – artistice şi sportive, dedicate Zilei Mondiale a Copiilor, la 31 mai 2009 s-a încheiat Campionatul sectorului Ciocana la fotbal.
  Organizatori: Pretura sectorului Ciocana, Direcţia generală, educaţie, tineret, sport şi Asociaţia obştească „Steaua Ciocanei”. Echipele au fost reprezentate de copii din instituţiile de învăţămînt din sector, precum şi din localităţile suburbane: Tohatin, Coloniţa, Măgdăceşti, Suruceni. Învingători la toate categoriile de vîrstă au fost echipele A.O. „Steaua Ciocanei” (antrenori: Boris Cojocaru, Vitalie Petrusian, Dumitru Dincov).
  Premianţii s-au bucurat de cadouri, suvenire, medalii şi diplome de gradul respectiv.

Poze la subiect:

 
<< Început < Anterior 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Următor > Sfârşit >>

Pagina 275 din 298

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor interimar
Sinilga Şcolnic

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 30 vizitatori online