Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Campionatul sectorului Ciocana la volei

3 martie 2009

  În zilele de odihnă, 28 februarie şi 1 martie anul curent, în sălile de sport a Liceului teoretic cu profil sportiv nr.2, Pretura sectorului Ciocana a organizat desfăşurarea Campionatul sectorului Ciocana la volei – „Mărţişor 2009”.
  La Campionat au participant următoarele echipe: S.A. „Moldovahidromaş”, S.A. „Electrocon”, S. A. „C.E.T – 2”, Liceul teoretic cu profil sportiv nr.2, Clubul „Sănătatea”, S.A. „Cuvîntul Copiilor”, Comisariatul de Poliţie sectorul Ciocana, Liceul teoretic „M. Berezovschi”, S.A. „TUTUN C.T.C”.
  În rezultatul competiţiilor, locul 1 (unu) a fost obţinut de echipa Clubul „Sănătatea”, locul 2 (doi) l-a obţinut echipa S.A. „C.E.T – 2”, Locul 3 (trei) l-a obţinut echipa Liceului teoretic cu profil sportiv nr.2. Echipele învingătoare au fost premiate cu o cupă de volei, diplome de gradul respectiv şi cadouri de preţ.

Poze la subiect:

 
Salubrizarea teritoriului – necesitate vitală

27 februarie 2009

  Cu toţii am vrea să trăim într-o localitate civilizată, să avem o capitală curată, frumoasă şi luminoasă, să renaştem tradiţiile şi să păstrăm vestigiile istoriei lăsate de strămoşii noştri. Atitudinea omului faţă de mediul în care trăieşte trebuie să poarte grija gospodarului faţă de bunul său, căci natura este pentru om avutul cel mai preţios.
  Deşi anual se organizează luna salubrizării, pe parcursul căreia se face curat, imediat după aceasta totul revine aşa cum a fost. Gunoiul este aruncat la întîmplare sau este transportat în locuri neautorizate.
  E timpul să constientizăm că e în puterea noastră să schimbăm lucrurile spre bine incepînd cu cartierul unde locuim, localul de muncă, strada pe care ne deplasăm caci orasul incepe de la casa fiecăruia dintre noi.
  În acest context, Autoritatea Publică Locală întreprinde acţiuni concrete în vederea familiarizării cetătenilor cu esenţa problemei, stimulării participării active a populaţiei, agenţilor economici în asigurarea salubrizării eficiente a teritoriilor adiacente blocurilor locative, oficiilor gestionate, unităţilor comerciale etc.
  Această temă a fost abordată la şedinţa Comisiei de sector pentru controlul ordinii sanitare, care a avut loc pe data de 20 februarie 2009 . La ea au participat membrii Comisiei sus numite, reprezentanţi ai Direcţiilor municipale, şefi de secţii ale preturii de sector şi agenţi economici, care desfăşoară activitatea antreprenorială în pasajul subteran din str. Alecu Russo, 59/6.
  Dl Nicolae Grajdian, vicepretor, a menţionat că în pasajul subteran şi teritoriul adiacent starea sanitară este nesatisfăcătoare: deşeurile se depozitează neregulamentar - pe teritoriul adiacent pasajului.
  Pornind de la faptul, că pasajul subteran este proprietate publică şi activităţile antreprenoriale se desfăşoară în baza contractelor de locaţiune între agenţi economici şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a Consiliului municipal Chişinău, ambele părţi dispun de drepturi şi obligaţiuni, care nu totdeauna se respectă.
  În rezultatul discuţiilor contractanţii au dat asigurări, că în termen de 10 zile vor întreprinde măsuri în vederea reglării situaţiei create.

Poze la subiect:

 
Prevenirea şi contracararea traficului de fiinţe umane

21 februarie 2009

Conştientizînd pericolul răspîndirii traficului de fiinţe umane în societate, Comisia teritorială de combatere a traficului de fiinţe umane din sectorul Ciocana, în comun cu Centrul Internaţional "La strada" a organizat la data de 17 februarie 2009 o masă rotundă cu genericul "Trafic de Fiinţe Umane - Realităţi şi Perspective".
Scopul mesei rotunde a fost informarea tinerilor despre traficul de fiinţe umane şi pericolul la care duce el.
Participanţi la masa rotundă au fost liceenii şi elevii din instituţiile preuniversitare, şcolile profesionale ale sectorului Ciocana, cît şi reprezentanţi ai Procuraturii sectorului Ciocana, Oficiului Forţei de Muncă, Comisariatului de poliţie Ciocana - Secţia minori şi moravuri, Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului.
    În program au fost expuse subiecte cum ar fi: prezentarea generală a activităţii Centrului Internaţional "La strada", "Mecanismul traficului de fiinţe umane", "Tendinţe noi ale fenomenului", "Trafic de fiinţe umane în Republica Moldova" şi vizionarea filmului "Decizia îţi aparţine", după care au fost duse discuţii pe marginea problemelor abordate.
Tinerii au avut posibilitatea de a-şi expune părerile asupra acestei probleme şi de a primi răspunsuri de la specialiştii în domeniul dat.
La sfîrşitul întrunirii participanţilor le-au fost înmînate cîte un set de materiale ce ţin de prevenirea şi contracararea traficului de fiinţe umane.

Poze de la întîlnire 
<< Început < Anterior 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Următor > Sfârşit >>

Pagina 269 din 281

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 80 vizitatori online