Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Au mai rămas cîteva zile pentru a beneficia de reducerea de 15% la plata Impozitului pe bunurile imobiliare pe anul 2017

26 iunie 2017

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău reaminteşte contribuabililor că onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, bancare sau prin www.mpay.gov.md. E de menționat că, reducerea de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent, se acordă plătitorilor fără restanțe, la achitare integrală, până la 30 iunie a anului de gestiune. Impozitul pe bunurile imobiliare poate fi achitat, integral sau în părți egale, nu mai târziu de data de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie. Pentru neachitarea benevolă, conform art.228 din Codul fiscal, se aplică penalitatea de 0,0384% pentru fiecare zi de întârziere. La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului nominalizat, obligația fiscală restantă va fi încasată în mod forțat, prin intermediul executării silite, precum și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale, conform art. 227 din Codul fiscal, prin majorarea de întârziere (penalitate), suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor și alte măsuri, conform legislației. Pentru mai multe detalii, puteți expedia mesaje la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau puteți accesa pagina oficială a Direcției: www.fb.com/DCITL. De asemenea, cetățenii se pot adresa nemijlocit la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească). Notificăm, de asemenea, că, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizul de plată poate fi recepționat prin web: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx, iar la sediu/email recepționarea/contestarea acestuia se efectuează la prezentarea/expedierea actului de identitate. E de menționat că la sediul Direcției, zilnic se prezintă un număr mare de contribuabili, astfel că nu se reușește primirea tuturor apelurilor telefonice. În același timp, Vă informăm că adresările parvenite prin e-mail și rețelele de socializare sunt examinate în termene rezonabile.

 
Ziua profesională a funcționarului public

23 iunie 2017


Vă felicităm cu prilejul zilei profesionale a funcţionarului public! Instituirea acestei sărbători este o confirmare a importanţei rolului funcţionarului public în fortificarea și dezvoltarea statului, ceea ce depinde în mare măsură atît de capacitatea şi aspiraţia acestora de a realiza progrese şi reforme cît și de aptitudinea de a lua decizii şi de a-și asuma o responsabilitate civică. Suntem ferm convinși că instituirea acestei minunate sărbători va constitui un izvor nesecat de energie inepuizabilă şi idei inovatoare pe care să le valorificaţi cu succes în activităţile cotidiene. Transmitem tuturor funcţionarilor publici cuvinte de mulţumire şi profundă recunoştinţă pentru activitatea nobilă ce o realizaţi zi de zi şi Vă dorim sănătate, fericire, să aveţi parte numai de realizări frumoase şi recunoştinţa celor ce Vă înconjoară, succese mari şi noi în împlinirea misiunii de servire a ţării noastre! 
Consiliul pentru protecţia drepturilor minorilor

22 iunie 2017


În incinta Preturii sectorului Ciocana, pe data de 21 iunie, a avut loc şedinţa Consiliului pentru protecţia drepturilor minorilor. Educaţia copiilor minori rămîne o problemă serioasă în circumstanţele vieţii cotidiene. O influenţă negativă asupra comportamentului minorilor o are mediul nefavorabil din sînul familiei: alcoolismul, narcomania, şomajul. În cadrul şedinţei au fost propuse unele soluţii de ameliorare a stării existente.

Poze la subiect: 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următor > Sfârşit >>

Pagina 11 din 273

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 14 vizitatori online