Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Vinerea sanitară pe bd. Mircea cel Bătrîn

28 noiembrie 2017

Vineri, 24 noiembrie 2017, în a doua jumătate a zilei, funcţionarii Preturii sectorului Ciocana, în frunte cu dna Galina Bostan, pretor, au ieşit pe bd. Mircea cel Bătrîn, pentru a încărca mormanele de frunze.
Împreună cu angajații Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au fost greblate frunzele şi încărcate în 3 tractoare.
Practic, în 2 ore, tractoarele au fost încărcate la maximum, iar porţiunea dintre piaţă şi magazinul „Fidesco” (aleea şi partea din stânga bulevardului), a fost curăţată.
Exemplul angajaţilor preturii este demn de urmat de toţi locuitorii sectorului Ciocana pentru a avea un oraş mai curat şi mai frumos.

 
ANUNȚ

23 noiembrie 2017

Stimaţi cetăţeni!

În scopul organizării şi desfăşurării acţiunilor de amenajare şi salubrizare a teritoriului sectorului Ciocana, conform dispoziţiei primarului general interimar al municipiului Chişinău nr.959-d din 29 septembrie 2017 „Cu privire la organizarea și desfășurarea campaniei de salubrizare de toamnă” și dispoziției pretorului sectorului Ciocana nr.01-10/59 din 06 octombrie 2017 a fost aprobat Programul de organizare și desfășurare a acțiunilor de amenajare și salubrizare a teritoriului sectorului Ciocana pentru perioada 02.10.2017-15.12.2017.
Pretura sectorului Ciocana vine cu un îndemn către toți locuitorii sectorului Ciocana, gestionarii fondului locativ, conducătorii întreprinderilor și instituțiilor, colectivelor de pedagogi și elevi, agenților economici să participe la lucrările de salubrizare a teritoriului sectorului, a teritoriului adiacent blocurilor administrative și locative, instituţiilor preşcolare şi preuniversitare.
Totodată, menționăm că se interzice arderea frunzişului, gunoiului și deşeurilor vegetale.
Responsabili de respectarea acestor cerinţe sunt gestionarii fondului locativ, conducătorii instituţiilor de învăţământ, instituţiilor medicale, organizaţiilor, întreprinderilor şi agenţii economici din teritoriu, indiferent de forma de proprietate.

 
14 noiembrie –Ziua Mondială a Diabetului

15 noiembrie 2017

Anual, la 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. În acest an, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile şi diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”.
Acest eveniment a fost însemnat în anul current prioritar prin activităţi de informare şi comunicare în adoptarea unui stil de viaţă sănătos de către femei, pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea generaţiilor viitoare, organizate şi desfăşurate de către Direcţia Sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chişinău şi Asociaţia Obștească Societatea Diabeticilor "Prodiab".
În această zi, Pretura sectorului Ciocana a găzduit punctul de testare a nivelului de glicemie în sânge şi de determinare a tensiunii arteriale la toţi doritorii în mod gratuit.
De aceste servicii au beneficiat angajaţii preturii, serviciilor şi instituţiilor publice, locuitorii sectorului.
Este important să conştientizăm că diabetul zaharat este o boală gravă şi incurabilă, ea nu menajează nici pe adulţi, nici pe copii. Ziua Mondială a Diabetului Zaharat reaminteşte oamenilor sănătoşi că există întotdeauna cei din apropiere care ar putea avea nevoie de ajutor şi susţinere. Scopul principal al activităţilor desfăşurate în cadrul evenimentului dat este ca fiecare persoană să conştientizeze că Sănătatea e o problema în care responsabilitatea îi aparține! Decizia îngrijirii ei o ia fiecare in deplină cunoștință de cauză! Medicul doar ajută si vă sfătuieşte.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 276

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 8 vizitatori online