Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
ANUNȚ

7 august 2017

Pretura sectorului Ciocana vă aduce la cunoștință că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu stabilirea etiajului de vară, în rîurile și lacurile republicii, în intervalul 5-11 august se va menţine scurgere scăzută:
1. în rîurile mici ale țării – 15- 25 % din valorile medii multianuale;
2. în r.Prut:
3. sectorul s. Criva - lacul de acumulare Costești-Stînca - 20-25 % din valorile medii multianuale;
4. sectorul lacul de acumulare Costești-Stînca - gura de vărsare a rîului 40-45% din valorile medii multianuale.
5. în r.Nistru – 50-55 % din valorile medii multianual.
Serviciului Hidrometeorologic de Stat solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

 
Anunț

3 august 2017

Marți, 8 august 2017, la ora 10.00, în incinta Preturii sectorului Ciocana, bd. Mircea cel Bătrîn, 4/3, va avea loc un seminar pentru gestionarii fondului locativ cu tematica: „Impozitarea terenurilor aferente blocurilor locative”.

 
Măsuri în vederea minimalizării impactului caniculei asupra sănătăţii populaţiei din municipiul Chişinău

1 august 2017

În scopul minimalizării impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătăţii populaţiei în perioada de vară, 2017, autorităţile municipale au aprobat un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate. Astfel, reieşind din „Planul de acțiuni pentru minimalizarea impactului negativ al temperaturilor înalte asupra sănătății populației din municipiul Chișinău, în perioada estivală a anului 2017", subdiviziunile municipale vor asigura: monitorizarea condițiilor de păstrare a produselor în piețele de consum; respectarea regimului de activitate a taberelor de odihnă pentru copii, în sensul respectării condiţiilor sanitaro-epidemiologice; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sefera de deservirea populaţiei privind activitatea în timp de caniculă etc. Totodată, subdiviziunile municipale specializate vor asigura în vara curentă funcţionarea havuzurilor din Chişinău, respectarea asigurării populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată; funcţionarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din oraş; funcţionarea pieţelor agroalimentare în condiţii caniculare, cu intensificarea măsurilor de salubrizare a teritoriului etc. Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc. Pentru informații suplimentare sus menționat accesați aici:

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 276

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 18 vizitatori online