Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

13.06.2018

Pentru a marca Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, pe data de 09 iunie, locuitorii sectorului Ciocana au fost invitaţi la punctul de colectare a sângelui, organizat în incinta Preturii sectorului Ciocana. În cadrul campaniei de informare a populaţiei, în ajunul evenimentului, Pretura sectorului Ciocana, în colaborare cu structurile desconcentrate în teritoriu, a distribuit şi afişat materiale publicitare. Merită o apreciere deosebită implicarea copiilor de la Centrele Comunitare “Convorbitorul” şi „Speranţa”, care în ziua 08 iunie au desfăşurat un Flash mob pe bd. Mircea cel Bătrîn (alee). Un suport esenţial la informarea populaţieu au acordat medicii de familie din AMT Ciocana. La punctul de colectare, s-au prezentat 191 de persoane, din care 164 au donat sânge întrunind condiţiile necesare. Din numărul donatorilor 32 la sută au fost persoane cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, iar persoanele cu vârsta între 45-60 de ani au constituit 23 la sută. Toţi donatorii de sânge, au beneficiat de colet cu produse alimentare, îngheţată şi buna dispoziţie, asigurată de copiii Centrelor Comunitare din sector: “Convorbitorul”, „Speranţa” şi “Evrica”, care au cântat şi dansat în faţa acestora. 10 donatori emeriţi şi fideli au fost premiaţi cu diplome şi colete cu produse alimentare. Pretura sectorului Ciocana, în calitate de organizator al Zilei de donare de sânge în sector, alături de partenerii: Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi AMT Ciocana, exprimă recunoştinţă tuturor celor, care au manifestat responsabilitate faţă de societate şi s-au alăturat milioanelor de oameni de pe glob pentru a dona sânge şi a contribui la salvarea vieţilor omeneşti.

Poze la subiect: 
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

06.06.2018

În orice moment, cel puţin o persoană are nevoie de sânge pentru a putea supravieţui. Această persoană poţi fi tu, copilul tău, partenerul tău, părinţii tăi, prietenul tău sau un necunoscut.
Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor. Milioane de oameni de pe cuprinsul globului donează sânge în scop altruist pentru a ajuta la salvarea vieţilor sau pentru a îmbunătăţi sănătatea altor oameni.

Stimaţi cetăţeni!
Vă invităm să participaţi la donare de sânge, care se va desfăşura în ziua de 9 iunie 2018, în intervalul orar 9.00- 15.00

pe adresa: bd. Mircea cel Bătrîn, nr. 4/3, în incinta Preturii sectorului Ciocana
Organizatorii evenimentului: Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui şi Asoţiaţia Medical Teritorială Ciocana

Cine poate dona sânge?

Orice persoană sănătoasă care corespunde următoarelor criterii:
- Vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;
- Greutatea corporală minimă 50 de kilograme;
- Tensiunea arterială maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minimă 100 mmHg;
- Valoare hemoglobinei nu este mai joasă de 125 g/l pentru femei şi 135 g/l pentru bărbaţi.
Nu este permisă donarea de sânge de către persoane care au donat sînge în ultimele 60 zile sau de către femeile insărcinate, care alăptează sau cele care au născut cu mai puţin de 18 luni în urmă şi de persoane care suferă de afecţiuni dermatologice, ulcer, hepatita sau alte boli transmisibile.
Recomandări înainte de donarea de sânge
Este recomandat ca donatorul să se odihnească, să aibă o alimentaţie uşoară bogată în fier (carne roşie, peşte, ficat, fasole, cereale) dar săracă în grăsimi şi glucide, să se hidrateze foarte bine, evitînd însă consumul de cafea, ceai, alcool.

ATENŢIE: Persoanele, care se vor alătura donatorilor de sânge în ziua de 9 iunie, trebuie să se prezinte la punctul de colectare a sîngelui cu buletinul de identitate.
Ajută şi pe alţii să fie printre noi! Donează sânge! Dăruieşte viaţă!

 
Securitatea copiilor în perioada vacanţei de vară

06.06.2018

Atenționare!

Pe perioada vacanţei de vară,
Pretura sectorului Ciocana solicită implicarea tuturor factorilor locali, inclusiv, cei educaționali, conform competenţelor (APL, reprezentanţii IGSU, INP, medicii de familie, educatorii, pedagogii, agenţii economici în gestiunea cărora se află bazine acvatice, substaţiile electrice şi alte obiective pasibile de riscuri pentru copii) a întreprinde măsuri de profilaxie (discuții, şedinţe şi alte acţiuni de responsabilizare a părinţilor, inclusiv persoanelor autorizate să aibă grijă de copii în lipsa părinţilor), de prevenire, de evitare a situaţiilor de risc pentru viţă şi sănătate şi acţiuni de protecţie a copiilor în cazul unor situații excepționale.

Atenţie sporită la pericolele de înec, incendii, traficul rutier, electrocutare, intoxicare cu produse alimentare, gaze şi alte substanţe nocive, cazuri de violenţă în rândurile minorilor şi alte situaţii, care pot să apară în perioada de vară, când copii folosesc timpul liber pentru joacă, călătorii, odihnă în tabere etc.
Nu fiţi indiferenţi !
Dacă sunteți martor la o situație de criză, apelați 112!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 311

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 20 vizitatori online