Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

11 august 2017

Pretura sectorului Ciocana vă informează că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 11 august – 13 august, pe o mare parte a teritoriului țării, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33ºC și mai mult. Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc.

 
La 15 august expiră primul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2017

10 august 2017

 

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău informează că la 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil pentru anul 2017.
E de menționat că circa 57 mii de contribuabili din municipiu au rămas cu impozitul neachitat, pentru care, după 15 august, conform art. 228 din Codul fiscal, se va aplica penalitatea de 0,0384% pentru fiecare zi de întârziere.Contribuabilii care nu au reușit să achite impozitul, sunt chemați să-și onoreze obligația fiscală în mod benevol, cu Aviz de plată direct la oficiile poștale, bancare sau prin mpay.gov.md.
Ulterior, pentru cazurile de neachitare benevolă a impozitului, obligația fiscală restantă se încasează, în mod forțat, prin aplicarea procedeelor de executare silită, conform legislației.Informații suplimentare sunt oferite la sediul Direcției, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească), e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau prin intermediul paginii: www.fb.com/DCITL.
În vederea protecției datelor cu caracter personal, Avizul de plată poate fi recepționat prin web: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx, iar la sediu/email recepționarea/contestarea acestuia se efectuează la prezentarea/expedierea actului de identitate.
La moment, Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale deservește un număr mare de solicitanți la sediul subdiviziunii, motiv din care nu se reușește a răspunde la toate apelurile telefonice. Totodată, la adresările parvenite prin poșta electronică și prin intermediul rețelelor de socializare, se vor oferi răspunsuri cât de curând posibil.

 
Seminar informativ

9 august 2017

Marți 08.08.2017, ora 10.00, în incinta Preturii sectorului Ciocana, a avut loc un seminar cu gestionarii fondului locativ cu tematica: Impozitarea bunurilor imobiliare, cu participarea reprezentanților Direcția deservire fiscală Rîșcani. În cadrul seminarului au fost abordate și alte probleme:
1 Particularitățile impozitării veniturilor obținute de la transmiterea în locațiune a locuințelor.  
2 Obligațiunea și corectitudinea prezentării formei BIJ 17.
Concomitent gestionarilor fondului locativ s-a adus la cunoștința, că persoanele fizice, care au încheiat contracte de locațiune (arendă) sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la Inspectoratul Fiscal de Stat în a cărei rază sînt deservite. Aceste persoane vor achita un impozit în mărime de 7% din valoarea contractului.
Participanților la seminar li s-au repartizat pliante privind conformarea la prevederile legislației fiscale

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 276

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana

Pretor Galina Bostan

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
33-34-34

Cine e online

Avem 15 vizitatori online