Skip to content
Bine aţi venit pe site-ul preturii sectorului Ciocana!
Elevii Școlii Profesionale nr.10 în acțiune!

16 martie 2019

Pretura sectorului Ciocana a răspuns la îndemnarea Primarului interimar, Domnul Ruslan CODREANU, la efectuarea salubrizării a fâșiei riverane a râului Bâc, unde împreună cu elevii Școlii Profesionale nr.10 și serviciile municipale specializate Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, se efectuează lucrări de strângere a gunoiului de pe malul stâng al râului Bâc.
Pretorul sectorului Ciocana, Doamna Sinilga ȘCOLNIC, exprimă sincere mulțumiri participanților la campania ecologică care a avut grija de curățirea sanitară al mediului înconjurător și atrage ATENȚIA tuturor la respectarea normelor sanitare și implicarea civică în viața orașului.
 
Starea râul Bâc este în degradare.

16 martie 2019

Mediul în care noi trăim, este rezultatul acțiunilor noastre comune și a fiecărui locuitor în parte al orașului Chișinău. Problema majoră este ignorarea și neglijența locuitorilor față de mediul înconjurător. Starea râul Bâc este în degradare. 
În atenţia agenţilor economici!

15 martie 2019

Pe data de 14.03.2019, la indicaţia pretorului sectorului Ciocana, dnei Sinilga Şcolnic, în temeiul demersului Direcţiei educaţie tineret şi sport din sector şi Centrului de Sănătate Publică Chişinău, reprezentaţii Preturii sectorului Ciocana în comun cu reprezentanţii Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Inspectoratului de Poliţie Ciocana , Direcţiei educaţie tineret şi sport din sector au început verificările activităţilor unităţilor de comerţ ambulant, în special al gheretelor, amplasate în teritoriile adiacente instituţiilor de învățământ, în scopul constatării respectării cadrului legal în vigoare: a Legii nr. 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului; a Legii nr.1100 din 30.06.2019 cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice (cu modificările operate prin Legea nr. 34 din 17.03.2017, Legea nr. 185 din 21.09.2017 ) şi altor acte normative (deciziile ale CMC, dispoziţiile primarului general) vizând respectarea regulilor de comerţ, cerinţelor referitoare la aspectul unităţii de comerţ, modului de gestionare şi întreţinere (salubrizare) a teritoriului adiacent acestuia.
În cadrul controlului din 14.03.2019 au fost constatate mai multe încălcări în activitatea unităţilor de comerţ, consemnate în acte de verificare, în baza cărora, factorii de decizie vor întreprinde măsuri corespunzătoare competenţelor dispuse.
ATENŢIONĂM: Agenţii economici, care nu se vor conforma şi nu vor respecta cadrului legal în vigoare vizînd organizarea şi desfășurarea activităţilor de comerţ, vor fi sancţionaţi în corespundere cu Codul contravenţional al Republicii Moldova.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 410

Informaţii

Pretura sectorului Ciocana


Pretor 
Sinilga ȘCOLNIC

Adresa:
bd. Mircea cel Batrân, 4/3

Telefon anticamera
022 33-34-34

Cine e online

Avem 43 vizitatori online